mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Epirazole

Epirazole







omeprazolum


Compozitie:
Fiecare capsula gelatinoasa contine: Omeprazol: 20 mg sub forma de granule enterosolubile.


Actiune terapeutica:
Epirazole (omeprazol) - substituent de benzidazol este unul din primele medicamente ale noii clase de agenti antiulcer cu administrare orala. Actiunea acestuia se realizeaza prin inhibarea H/K ATP-azei (asa numita pompa de protoni) la nivelul celulelor parietale. Aceasta nu este numai una dintre ultimele etape implicate in secretia gastrica, dar este de asemenea des intalnita in secretia acida produsa de o varietate de agenti stimulatori ai secretiei gastrice. Deci mecanismul pompei de protoni exista si la nivelul celulelor parietale si a structurilor chimice specifice ale omeprazolului, actiunea farmaceutica a medicamentului se limiteaza numai la nivelul stomacului. Desi omeprazolul nu este sil in mediul acid (ca cel al sucului gastric) silitatea intragastrica este asigurata pentru Epirazole de incapsularea in sfere cu invelis enterosolubil, ceea ce reprezinta forma preferata pentru administrare orala. In plus datorita reducerii secretiei acide gastrice, silitatea intragastrica a dozelor ulterioare este marita si biodisponibilitatea medicamentului creste in consecinta. Multe din aceste proprietati au fost confirmate de studiile in tro, la diverse specii de animale si la voluntarii sanatosi precum si la pacienti cu boala ulceroasa. Farmacocinetica la om a demonstrat ca Epirazole este complet meolizat si eliminat rapid prin urina, timpul de injumatatire plasmatic fiind intre 1/2 si 1 1/2 ore. Omeprazolul circula legat de proteinele plasmatice.




Indicatii:
Tratamentul ulcerului duodenal; tratamentul ulcerului gastric; tratamentul esofagitei de reflux; tratamentul sindromului Zollinger-Ellison.


Contraindicatii:

Nu sunt contraindicatii cunoscute in folosirea Epirazole.


Precautii:
Tratamentul cu omeprazol se instituie numai daca este sigur infirmata prezenta neoplasmului gastric sau duodenal a carui simptomatologie o poate masca.
Teratogenicitatea si sarcina: Ca si toate noile medicamente, Epirazole nu va fi administrat pe perioada sarcinii si alaptarii atat timp cat folosirea lui nu este considerata esentiala. Studiile pe animale nu au edentiat vreun risc in administrarea de Epirazole pe perioada sarcinii sau alaptarii si nu exista nici un argument pentru existenta unui efect de toxicitate fetala sau efect teratogenic.


Reactii adverse:
Epirazole este bine tolerat. Greata, diaree, colici abdominale, migrene, constipatie si flatulenta au fost raportate rar, eruptii ale pielii s-au produs la unii pacienti. Aceste reactii adverse sunt usoare si trecatoare si nu au legatura stransa cu doza.


Mod de administrare:

In ulcerul duodenal si gastric si in esofagita de reflux, doza recomandata este de 20 mg omeprazol o data pe zi. La pacientii cu ulcer duodenal, atenuarea simptomatologiei este rapida, ndecarea aparand in mai putin de 2 saptamani in majoritatea cazurilor. La nevoie, tratamentul se extinde si in urmatoarele 2 saptamani. La pacientii cu ulcer gastric sau esofagita de reflux la care amendarea simptomatologiei nu este completa dupa 4 saptamani, tratamentul se va prelungi cu inca 4 saptamani. La pacientii refractari la alte tratamente se recomanda 40 mg omeprazol o data pe zi, pe o perioada de 4 saptamani la pacientii cu ulcer duodenal si pana la 8 saptamani la pacientii cu ulcer gastric sau esofagita de reflux. In sindromul Zollinger - Ellison, doza recomandata initial este de 60 mg omeprazol o data pe zi. Doza poate fi modificata de la caz la caz, iar tratamentul va continua atat timp cat este necesar.


Doza zilnica recomandata poate varia intre 20 mg si 120 mg. Doza de peste 80 mg pe zi poate fi impartita si administrata in doua prize. Insuficienta renala si hepatica: Adaptarea dozei la pacientii cu insuficienta renala sau hepatica nu este necesara. Nu s-au efectuat studii cu Epirazole la copii.
Interactiuni cu alte medicamente: Epirazole poate prelungi eliminarea diazepamului, warfarinei si fenitoinei, care sunt meolizate prin oxidare la nivel hepatic. Se va face o monitorizare a pacientilor tratati concomitent cu warfarina sau daca este necesar se va reduce doza de fenitoin sau warfarina. Nu s-au edentiat interactiuni cu propranololul sau theophylina, dar interactiuni cu alte medicamente meolizate prin sistemul citocrom- oxidazei nu pot fi excluse. Nu s-au demonstrat interactiuni cu alte antiacide administrate concomitent.
Supradozare: Nu s-au facut studii de amploare asupra efectelor supradozei cu Epirazole. Dozele de 160 mg au fost bine tolerate.


Forma de prezentare:
Cutii cu 16 capsule.


Conditii de pastrare:
A se pastra la temperatura camerei.


Producator:
EIPICO



Articole care vorbesc despre Epirazole


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024