mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Ciprocin

Ciprocin





ciprofloxacinum


Compozitie:
Un comprimat contine Ciprofloxacin 250 mg sau 500 mg.


Actiune terapeutica:
Ciprofloxacina face parte din noul grup de produse chimice cunoscute ca 4 - chinolone. Este un medicament cu un spectru larg antiinfectios fiind activ impotriva germenilor aerobi gramnegativi si grampozitivi. Actioneaza prin subunitatea A din ADN-giraza, iar administrat pe cale orala este bine si repede absorbit din tractul gastro-intestinal. Biodisponibilitatea este de aproximativ 70%. Concentratia maxima plasmatica se realizeaza la 1- 2 ore dupa administrare, substanta se elimina nemodificata prin urina.


Indicatii:
Infectii cu bacterii sensibile la ciprofloxacin ca: infectii ale oaselor, ale articulatiilor, ale pielii si tesuturilor moi; infectii ale tractului urinar; diareea cauzata de Campylobacter, Escheria coli si Shigella; pneumonii produse de E. Coli, H. Influenzae, H. Parainfluenzae, K. Pneumoniae, P. Mirabilis si Ps. Aeruginosa.


Contraindicatii:

Este contraindicat in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate la ciprofloxacin sau alte chinolone; femei gravide sau care alapteaza; copii si adolescenti. Factor de risc poate fi considerat in urmatoarele cazuri medicale: tulburari SNC inclusiv ateroscleroza cerebrala sau epilepsie; reducerea functiilor hepatice.


Reactii adrse:
Pot aparea: stimulari ale SNC, cristalurie, reactii de hipersensibilitate, dureri ale articulatiilor sau oboseli ale articulatiilor, foto-sensibilizare sau tulburari vizuale. Se pot produce ameteli, fotofobie sau oboseala.


Precautii:
A se evita folosirea componentelor antiacide de aluminiu si magneziu in timpul tratamentului cu ciprofloxacin, deaorece aceste componente pot cauza o reducere a absorbtiei de ciprofloxacin din tractul gastro-intestinal. Ciprofloxacina reduce clearance-ul de cofeina si creste timpul de injumatatire marind astfel riscul stimularii SNC datorat cofeinei, precum si greata, tremor si palpitatii. Nu este recomandat sa se foloseasca cofeina si ciprofloxacina concomitent.


Mod de administrare:

Doza uzuala pentru adulti in infectii ale pielii si tesuturilor moi sau in pneumonie: 500-750 mg la 12 ore timp de 7-l4 zile. In infectii sere sau complicate se poate prelungi durata tratamentului. In diareea datorata unor bacterii Campylobacter jejuni sau E.coli: 500-750 mg la 12 ore timp de 7-l4 zile. In uretrita gonococica: 250-500 mg in doza unica. In infectii ale tractului urinar: 250-500 mg la 12 ore timp de 7-l4 zile, iar in cazuri gra terapia se poate prelungi. In infectii ale oaselor: 500-750 mg la 12 ore timp de 4 sau 6 saptamani sau mai mult. Daca au loc modificari ale functiei renale, doza poate fi redusa.


Forma de prezentare:
Folie cu 10 comprimate a 250 mg fiecare. Folie cu 10 comprimate a 500 mg fiecare.


Producator:
EIPICO



Articole care vorbesc despre Ciprocin


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024