mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» Ciclofosfamid

Ciclofosfamid






cyclophosphamidum

Compozitie: Flacon cu pulbere liofilizata, continand ciclofosfamida monohidrat, corespunzator la 200 mg ciclofosfamida anhidra.

Actiune terapeutica: Ciclofosfamida este un antineoplazic facand parte din clasa agentilor alchilanti, derivati de azotiperita. AŽn organism, se transforma prin meolizare la nivelul microsomilor hepatici in meoliti acti cu proprietati similare azotiperitei. Produsul este mai putin toxic decat congenerii de azotiperita si alti agenti alchilanti si este eficient atat prin administrare orala, cat si parenterala.

Indicatii: Afectiuni mieloproliferative, limfoproliferative si neoplaze cu diferite localizari. Ca antineoplazic, este indicat in: limfoame, incluzand limfomul Burkitt; boala Hodgkin; leucemii acute si cronice; mielom multiplu; micosis fungoides in stadiu avansat; tumori solide (cancere de san, cerx, plaman, ovar; neuroblastoame; retinoblastoame; sarcoame).

Contraindicatii: Insuficienta hepato-renala; leucopenia sub 3000/mm2; trombocitopenia sub 100 000/mm2; sarcina in special in primul trimestru (potential teratogen), alaptarea, perioada de patru luni inainte de o eventuala conceptie; infectii rotice, bacteriene, fungicide, helmintiaze.



Efecte secundare: AŽn ordinea descrescatoare a incidentei, pot sa apara: Aparat reproductiv: sterilitate la ambele sexe, uneori reversibila; amenoree si fibroza ovariana; oligospermie sau azoospermie, fara alterarea libidoului. Aparat digestiv: greata, voma, anorexie, stomatite, mai rar dureri abdominale, diaree, colite hemoragice, care dispar la intreruperea tratamentului. Piele: alopecie in general reversibila, totala la doze mari, pigmentari ale pielii si unghiilor, rareori eriteme. Sange: leucopenie, in functie de doza - valori mai mici de 2 000 celule/mm2 apar la doze initiale mari; ocazional anemie si trombocitopenie. Efectele se reduc la reducerea dozelor si inceteaza la intreruperea tratamentului. Aparat urinar: cistita hemoragica, uneori fatala; fibroza a cii urinare, reversibile la incetarea tratamentului. Infectii si diminuarea raspunsului in testele cutanate de hipersensibilizare prin efectul imunodepresor al produsului. Carcinogeneza, mutageneza, teratogeneza: neoplasme secundare urinare, medulare si limfatice pot sa apara la pacientii tratati anterior cu ciclofosfamida. Aparat respirator: fibroza pulmonara. Modificari meolice: hiperuricemie prin cresterea caolismului purinic, cresterea eliminarii sodiului si mixedem la doze mari de produs. Altele: rareori reactii anafilactice, cefalee, stare de oboseala. La doze mari apar modificari cardiotoxice si hepatotoxice.

Mod de administrare: Se recomanda o stricta indidualizare a tratamentului in raport cu modificarile loului sanguin si starea generala. Produsul se administreaza intravenos prin injectii sau perfuzii, intramuscular, intraarterial, intrapleural, intraperitoneal. Sunt de preferat caile de administrare care sa asigure transportul substantei la nivel hepatic prin meolizare. Dozele pentru tratamentul neoplasmelor la adulti pot fi: 2,6 mg/kg corp/zi, in doza unica i.v. sau 10-l6 mg/kg corp/saptamana, in doza unica i.v. sau 20-40 mg/kg corp/la 10 zile sau 20 zile, in doza unica i.v. Terapia de intretinere se face cu doze de: 1-5 mg/kg corp/zi, i.v. sau oral; 3-5 mg/kg corp/de doua ori pe saptamana, i.v.; 10-l6 mg/kg corp/la 7 zile sau 10 zile, i.v. La copii, in cazul neoplasmelor, dozele sunt: 2-8 mg/kg corp/zi, i.v. Pentru administrare se foloseste solutia continand 20-50 mg/ml ciclofosfamida obtinuta prin dizolvarea prealabila a continutului unui flacon de 200 mg in 10 ml de apa pentru preparate injecile, solutie de glucoza 5%, solutie de ser fiziologic 0,9%. Atentie dizolvarea pulberii din flacon se va face fara incalzire, prin agitare puternica, la temperatura camerei. Administrarea solutiei obtinute se face in cel mult doua ore de la preparare. Administrarea produsului se face in mono- sau polichimioterapie, sub stricta monitorizare clinica a functiilor hepatice.



Interactiuni medicamentoase: Cardiotoxicitatea produsului este crescuta prin asocierea cu alte cardiotoxice cum este doxorubicina. Efectul si toxicitatea produsului cresc in cazul asocierii cu inductori enzimatici (barbiturice) sau prin intreruperea sau scaderea dozelor de corticosteroizi asociati. Efectul terapeutic este redus prin asocierea de inhibitori ai enzimelor microzomale ca: allopurinol, cloramfenicol, cloroquin, imipramin, tamina A, iodura de potasiu. Ciclofosfamida reduce pseudocholinesteraza serica.

Forma de prezentare: Flacon a 200 mg ciclofosfamid.



Producator: Sindan





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024