mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Carbenicilina

Carbenicilina









Prezentare farmaceutica carbenicilina
Penicilina semisintetica bactericida cu spectru larg, incluzand Pseudomonas aeruginosa, E. coli, Enterobacter, tulpini indol-poziti de Proteus, Haemophilus influenzae, Bacteroides fragilis si alti anaerobi; dezvolta relativ repede rezistenta.


Indicatii
Infectii cu Psudomonas aeruginosa - bacteriemii, pneumonie, infectii respiratorii, meningite si abcese cerebrale, ulceratii de decubit, arsuri infectate, infectii cutanate, infe


ctii urinare, infectii la bolnavi cu neutropenie, febrili; infectii cu Enterobacter, E. coli, Proteus indol-pozitiv - bacteriemii, infectii urinare; infectii mixte cu anaerobi, intraabdominale, din sfera genitala la femei, respiratorii. Uneori, in infectiile gra, este avantajoasa asocierea cu aminoglicozide, mai rar cu cefalosporine.


Actiune terapeutica
Flacoane continand carbenicilina 1 g sau 5 g, ca sare disodica sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injecila.


Mod de administrare carbenicilina
Adulti: injectii (lent) sau perfuzii intranoase, 6-40 g/zi (10-150 mg/kilocorp) - in infectiile sistemice gra cu Pseudomonas sau anaerobi 20-40 g/zi, fractionat la 4-8 ore, in infectiile cu Enterobacter sau Proteus 10-15 g/zi, in infectiile urinare cu Pseudomonas 3-8 g/zi (in functie de greutatea corporala); copii: injectii intranoase, perfuzii intranoase sau injectii intramusculare, 100-500 mg/kilocorp si zi (fractionat in 3 doze). In caz de insuficienta renala, prima doza este cea obisnuita, apoi injectii cu 1/2 doza, la intervale de 8 ore, 12 ore, respectiv 24 ore, pentru valori ale clearance-ului creatininei peste 30 ml/minut, 10-30 ml/min, respectiv sub 10 ml/minut; daca se asociaza insuficienta hepatica sunt suf


iciente 2/zi (la adult). Se poate administra si pe alte cai (in asociatie cu tratamentul sistemic); intraarticular (500 mg-l g o data/zi), intrapleural (1 g o data/zi), in aerosoli (250-500 mg de 4 ori/zi), subconjunctival (25 mg), in irigatii locale (solutie 2%).


Reactii_adrse
Urticarie, eruptii cutanate alergice dirse, rareori soc anafilactic; uneori, la dozele mari, supraincarcare sodica (1 g contine 4,7 mEq sau 108 mg sodiu), hipokaliemie si alcaloza (creste excretia urinara a ionilor de potasiu si hidrogen); sunt posibile suprainfectii cu germeni rezistenti; rareori greata (la injectarea intranoasa de doze mari), leucopenie, neutropenie, trombocitopenie, eozinofilie, cresterea transaminazelor serice, hepatita; nefrita insterstitiala; la bolnavii cu insuficienta renala sera poate provoca anemie hemolitica, accidente hemoragice (concentratiile mari au actiune antiagreganta plachetara), convulsii; reactii locale - durere, induratie, tromboflebita.


Contraindicatii carbenicilina
Alergie la peniciline (se instigheaza hipersensibilitatea); prudenta la alergici, la astmatici, in insuficienta renala si atunci cand aportul de sare poate fi daunator. Nu se amesteca in perfuzii cu preparate de sange, solutii de proteine sau hidrolizate proteice, emulsii lipidice; nu se introduce in aceeasi seringa cu aminoglicozidele (le inactiaza).


Sinonime si alte medicamente
Geopen, Pyopen.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole






  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024