mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Atrovent

Atrovent







Prezentare farmaceutica atrovent



Indicatii
Atrovent este indicat ca bronhodilatator pentru prevenirea si tratamentul simptomelor in afectiunile cu obstructie cronica a cailor aeriene cu bronhospasm reversibil, ca astmul bronsic si, in special, bronsita cronica cu sau fara emfizem.


Mod de administrare atrovent
Doza trebuie adaptata necesitatilor individuale. In absenta altor prescriptii se recomanda urmatoarele doze pentru adulti si copii scolari: tratament intermitent si pe termen lung: 2 pufuri de mai multe ori pe zi (in medie cate 2 pufuri de 3-4 ori/zi); in general, in tratamentul de intretinere nu trebuie sa depaseasca o doza totala zilnica de 12 pufuri. Pentru a obtine o absenta completa a simptomelor, inhalarile trebuie facute la interva
le regulate de 4 ore. Tratamentul crizelor: 2-3 pufuri la nevoie. Inhalarea poate fi repetata dupa 2 ore. Pacientii vor fi sfatuiti sa consulte un medic sau cel mai apropiat spital imediat, in caz de dispnee acuta sau rapid agravanta (dificultate in respiratie), daca inhalarile suplimentare nu sunt urmate de ameliorare. La copii, Atrovent - aerosol presurizat dozat va fi folosit numai la sfatul medicului si sub supravegherea unui adult. Mod de administrare. Administrarea corecta este esentiala pentru succesul terapiei. Inainte de prima utilizare a aparatului, inhalatorul trebuie agitat si valva apasata de 1-2 ori. Inaintea fiecarei utilizari, urmatoarele reguli trebuie respectate: 1. Se scoate capacelul protector. 2. Se agita bine inhalatorul. 3. Se inspira adanc. 4. Se pozitioneaza inhalatorul in fata gurii si se inchid buzele peste piesa bucala. 5. Se inspira cat mai adanc posibil, apasand ferm in acelasi timp pe baza inhalatorului, astfel se elibereaza un puf. Se tine respiratia cateva secunde, apoi se scoate piesa bucala din gura si se expira. 6. Se pune la loc capacelul protector. Inhalatorul este presurizat si sub nici o forma nu trebuie deschis cu forta sau expus unor temperaturi de peste 50oC. Nefiind transparent, nu se poate vedea cand s-a terminat continutul, dar agitandu-l se va simti daca mai este lichid inauntru. Chiar cand inhalatorul pare a fi gol, probabil mai contine inca 10 pufuri. Piesa bucala trebuie mentinuta intotdeauna curata si poate fi spalata cu apa calda. Daca se foloseste sapun sau detergent, se va clati cu apa curata.


Reactii_adverse
In cazuri izolate pot aparea reactii locale ca: uscaciunea gurii, iritatii faringiene sau reactii alergice. Ca si in cazul altor bronhodilatatoare, s-a observat in unele cazuri tuse, iar in cazuri foarte rare, bronhoconstrictie paradoxala. Daca, prin manipulare gresita, preparatul intra in ochii unui pacient cu glaucom cu unghi inchis, poate aparea cresterea presiunii intraoculare. In ac
este cazuri se vor administra picaturi oculare pentru inducerea miozei. Supradozare: in afara unor tulburari de acomodatie reversibile, pana acum nu au fost semnalate simptome de supradozare. Acestea nici nu sunt de asteptat, date fiind valorile terapeutice largi si administrarea locala a Atrovent. Daca este necesar, se va aplica un tratament simptomatic.


Contraindicatii atrovent
Atrovent este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la atropinice sau la ingredientele inactive din acest medicament.

Precautii:
se recomanda in general prudenta in administrarea la pacientii cu glaucom de unghi inchis si obstructie a cailor urinare prin hipertrofie prostatica. Se recomanda sa nu se depaseasca cu mult doza zilnica recomandata in tratamentul acut si cronic. Daca tratamentul nu produce o ameliorare semnificativa, sau daca starea pacientului se inrautateste, se va consulta medicul pentru silirea unei alte strategii terapeutice. In caz de dispnee acuta sau rapid agravanta, se va consulta imediat medicul.

Interactiuni:
preparatele ³-adrenergice sau xantinele pot intensifica efectul bronhodilatator. Efectele anticolinergice ale altor medicamente pot fi potentate. Nu a fost inca silita siguranta administrarii in timpul sarcinii si lactatiei. Se vor lua precautiile uzuale pentru administrarea medicamentelor, in special in primul trimestru de sarcina. Nu se cunoaste ca medicamentul ar influenta negaticapacitatea de a conduce automobilul.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole


  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024