mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Index » »
» Antideprin (imipraminum)

Antideprin (imipraminum)










Compozitie:
Drajeuri continand 25 mg de Clorhidrat de imipramin.


Actiune farmacoterapeutica:
Antideprinul este un timoanaleptic antidepresor cu actiune centrala de crestere a nilului activitatii neuropsihice. Electroencefalograma releva cresterea undelor, hipersincronism si tendinta la trasee de tip iritativ. In afara actiunii centrale, Antideprinul poseda si efecte antihistaminice periferice.


Indicatii:
Melancolie, depresiuni de climacterium, stari depresi, baza organica in arterioscleroza cerebrala si senilitate cu simptome depresi, surmenaj, nevroze astenice cu elemente depresi, depresiuni evoluand pe fond psihopatic, stari disforice de tip ipohondric in schizofrenie.


Contraindicatii:

Glaucom; epilepsie; hipertrofie de prostata; insuficienta renala. Se va administra cu multa prudenta la bolnavii cu tulburari coronariene sau hipertensiune arteriala, precum si in nevrozele cu predominanta tulburarilor neuro-getati. Administrarea produsului este interzisa femeilor gravide.




Mod de administrare:

Tratamentul se face prin asociatie de fiole cu drajeuri, fie numai cu drajeuri. Administrarea parenterala este rezervata de obicei bolnavilor spitalizati. Modul de administrare, doza zilnica si durata tratamentului se silesc de catre medicul specialist pentru fiecare caz in parte. Tratamentul cu drajeuri: Se incepe cu doze zilnice de 75-l00 mg (3-4 drajeuri) pe zi. Dupa gravitatea si evolutia bolii, doza poate fi marita progresiv pana la 200-300 mg pe zi (8-l2 drajeuri), in mai multe prize. Se revine apoi progresiv la doza de intretinere de 50-l50 mg pe zi. De asemenea se pot da doze mari de la inceput (150-200 mg) pe zi care se reduc treptat, timp de 10-l5 zile, la 50-l0 mg pe zi. In cazuri de hipersensibilitate la medicament, sau labilitate neurogetativa, se poate incepe tratamentul cu doze reduse (1-3 drajeuri pe zi) ajungandu-se in mod treptat la dozele eficace. Tratamentul combinat - drajeuri cu fiole: a) faza initiala (numai fiole): se incepe cu 75 mg (3 fiole) marind doza zilnica cu 25 mg (1 fiola) pana in ziua a 6-a; b) faza intermediara (fiole si drajeuri): se continua marirea dozei cu 25 mg pe zi pana la 300-350 mg, inlocuind din ziua a 7-a, 1 fiola prin drajeuri; c) faza de intretinere (numai drajeuri): se reduce progresiv doza cu 25 mg pe zi, pana se ajunge la doza de intretinere de 100-l50 mg care va fi mentinuta pana la terminarea tratamentului. Doza zilnica se va administra in 3-4 prize a 25 mg sau 50 mg. Injectiile se vor administra intramuscular de preferinta in fesa. Efectul tratamentului cu Antideprin nu se poate observa inainte de 1-2 saptamani. In caz de insomnie si anxietate se poate asocia levomepromazina. In depresiuni deosebit de gra, asocierea cu electrosocuri poate fi necesara.




Efecte secundare:
Desi produsul este foarte putin toxic s-au semnalat rar intolerante, uneori pot aparea tulburari generale ca: cefalee si uscaciunea gurii, ameteli, stari de astenie, insomnii, transpiratii, tremuraturi, stari de neliniste, parestezii, tahicardie. Aceste fenomene sunt mai frecnte la inceputul tratamentului si de obicei dispar de la sine. Controlul medical al tratamentului trebuie extins si asupra fenomenelor secundare mai ales daca intensitatea si caracterul lor sunt neobisnuite.


Forma de prezentare:
Flacoane cu 50 drajeuri.


Producator:
Sicomed



Articole care vorbesc despre Antideprin (imipraminum)


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni :


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024