mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Ampicilina

Ampicilina









Prezentare farmaceutica ampicilina
Penicilina semisintetica cu actiune bactericida, activa atat pe cale orala cat si in injectii; spectrul antibacterian, relativ larg, cuprinde, pe langa streptococi si alti germeni sensibili la benzilpenicilina (fata de care actiunea este ceva mai slaba), o serie de germeni gram-negativi - multe tulpini de Haemophilus influenzae, unele tulpini de E. coli, Salmonella, Shigella si Proteus mirabilis; este inactiva fata de Pseudomonas, multe tulpini de Klebsiella-Enterobacter, Serratia si Proteus vulgaris, ca si fata de stafilococii secretori de penicilinaza.


Indicatii
Meningita cu Haemophilus influenzae, pneumococ sau meningococ, sinuzite,

i/boli-ale-mirosului-gustului-si-auzului/epiglotita.php" title="Epiglotita" class="alin2">otita medie, bronsite cronice acutizate cu H. influenzae, pneumococ sau steptococ piogen, uretrita gonococica, infectii biliare cu colibacili sensibili, infectii urinare cu tulpini sensibile de colibacil sau Proteus mirabilis, gastroenterite acute cu salmonele, listerioza.


Actiune terapeutica
Capsule operculate continand ampicilina 250 mg (flac. cu 20 buc.); flacoane continand ampicilina sodica, corespunzator la 250 mg si 500 mg ampicilina, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injecila; granule eferscente pentru suspensie orala, continand, la 1 g, ampicilina trihidrat 145 mg, corespunzator la 125 mg ampicilina (plicuri cu 1 si 2 g).


Mod de administrare ampicilina
La adulti, oral, 2 g/zi, respectiv cate 2 capsule la intervale de 6 ore (cu 1/2 ora inainte de mase) sau in perfuzie intranoasa lenta, obisnuit 2 g/zi (in 2 injectii), in infectiile gra pana la 6-l2 g/zi (fractionat la 4-6 ore). La copii: oral (capsule sau granule - continutul plicului se desface in cca 30 ml apa) sau intramuscular, 100 mg/kilocorp si zi la sugar, 750 mg-l g/zi la copin mai mari; in cazurile gra, pana la 200 mg/kilocorp si zi. In

-cronica/tratament-pancreatita-cronica-si-insuficienta-pancreatica-exocrina.php" title="Tratament pancreatita cronica si insuficienta pancreatica exocrina" class="alin2">insuficienta renala se vor administra, in 24 ore, 2/3 din doza obisnuita, pentru un clearance al creatininei de 10-l5 ml/minut si 1/3 pentru un clearance sub 10 ml/minut; la insuficienta renala sera intervalul intre doze se creste la 12-l5 ore.


Reactii_adrse
Relativ frecnt reactii alergice: prurit, eruptii cutanate, urticarie, edem angioneurotic, febra; foarte rar soc anafilactic; la bolnavii cu insuficienta renala, hiperuricemie sau mononucleoza infectioasa ampicilina provoaca foarte frecnt (60%) eruptii cutanate (posibil de natura toxica); uneori diaree, greata, voma, dureri abdominale, cresterea trecatoare a transaminazei serice glutamicoxalacetica, foarte rar agranulocitoza cu monocitoza periferica si histiocitoza medulara; ocazional suprainfectii intestinale cu Klebsiella, Pseudomonas si Candida; foarte rar colita pseudomembranoasa cu Cl. difficile.


Contraindicatii ampicilina
Alergie la peniciline (se instigheaza hipersensibilitatea), mononucleoza infectioasa; prudenta la alergici si in insuficienta renala (doze mici); nu se asociaza cu alopurinol (risc crescut de reactii cutanate). Solutia de ampicilina pentru injectii nu se amesteca cu preparate de sange, hidrolizate proteice, emulsii lipidice destinate introducerii intranoase: nu se amesteca cu antibiotice aminoglicozidice in aceeasi seringa.


Sinonime si alte medicamente
Ampen, Ampicillin, Ampicilline, Ampidor, Ampisina, Ampliracil, Binotal, Epicocillin, Pamecil, Penibrim, Semicillin, Standacillin.



Tipareste Trimite prin email




});
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024