mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ghid medical
Index » Medicamente
» Alloferin

Alloferin









Prezentare farmaceutica alloferin
Alloferin este un derivat sintetic al toxiferinei, alcaloid de curara. Apartine grupului de miorelaxante nedepolarizante, care sunt antagonizate de inhibitorii de colinesteraza, prezinta un tip uniform de actiune, nu produce fibrilatii sau fasciculatii musculare si nu conduce la dureri musculare postoperatorii. Alloferin actioneaza la nivelul placii neuromusculare, unde transmisia impulsurilor este intrerupta prin inlocuirea competitiva a acetilcolinei produse la acest nivel. Alloferin este de 1,5-2 ori mai puternic decat d-tubocurarina, iar durata sa de actiune este ceva mai scurta. Instalarea actiunii sale are loc, in medie, la 30 secunde dupa injectarea intravenoasa initiala, iar musculatura se relaxeaza complet dupa 2-4 minute. Efectul sau incepe sa scada la 20-30 minute dupa ultima doza si poate fi antagonizat prin administrarea de Prostigmin (marca inregistrata), Mestinon (mar


ca inregistrata) sau atropina ( \"Instructiuni posologice speciale\"). Efectul Alloferin poate fi astfel usor de ajustat. In mod obisnuit, Alloferin nu produce nici un fel de reactii vagolitice, ganglioplegice sau eliberatoare de histamina; de asemenea, nu produce eliberarea de potasiu sau alte tulburari electrolitice. Presiunea intraoculara si coagularea sanguina nu sunt afectate de Alloferin. Dupa injectarea intravenoasa a unei singure doze de 20 mg Alloferin, concentratia de substanta activa in plasma este de aproximativ 1,0 g/ml dupa 20 minute si respectiv 0,6 g/ml, dupa 60 minute. Aceste concentratii sunt suficiente pentru oprirea miscarii diafragmului si relaxarea musculara generala. Volumul de distributie este de 25 l, iar clearance-ul plasmatic total, de 100 ml/minut. 80-85% din Alloferin se elimina sub forma nemodificata pe cale renala, iar restul pe cale hepatica, prin bila. Timpul de injumatatire prin eliminare este de aproximativ 3 ore. Aparitia meolitilor nu a fost pusa in edenta. In caz de anurie, eliminarea este integral biliara, iar timpul de injumatatire prin eliminare este de pana la 16 ore. 40% din alcuronium se leaga de proteinele plasmatice.


Indicatii
Pentru asigurarea relaxarii musculare la adulti si copii, in cazul interventiilor chirurgicale sau diagnostice, spre exemplu: chirurgia extremitatilor, chirurgie abdominala, chirurgie toracica (inclusiv chirurgia cardiaca), neurochirurgie, ginecologie si obstetrica (inclusiv operatia cezariana), oftalmologie, ortopedie, otologie. Terapia intensiva: relaxarea in tetanos, hipertermie si hipotermie si pentru ventilatia asistata in caz de insuficienta respiratorie severa.


Actiune terapeutica
Fiole a 2 ml continand 10 mg alcuronium dichloratum.


Mod de administrare alloferin
Dozaj uzual: ca si alte medicamente cu actiune blocanta neuromusculara, Alloferin trebuie folosit numai in prezenta unui anestezist experimentat. Datorita sensibilitatii diferite a pacientilor, doza si efectul relaxantelor musculare trebuie controlate, unde este posibil, prin intermediul unui stimulator neural. Trebuie acordata atentie asigurarii stimularii supramaximale, astfel incat sa poata fi facuta examinarea tactila sau zuala adecvata pentru a sili natura blocajului neuromuscular. Alloferin se administreaza intravenos. Intubatia se poate efectua deja sub Alloferin sau, in alte situatii, sub suxametoniu. Doza indiduala depinde de starea generala a pacientului, de medicatia concomitenta si de boala de fond. Modificarile echilibrului proteinelor plasmatice influenteaza efectul relaxantelor musculare. Mai mult, raspunsul la relaxantele musculare este supus unor variatii indiduale considerabile, care nu au fost pana acum corelate cu varsta, sexul sau afectiunile de care sufera pacientul. La adulti, o doza initiala de 0,250 mg Alloferin pe kilocorp este in general suficienta pentru obtinerea unui procent de 95% de blocaj neuromuscular. Relaxarea laringiana pentru intubatia endotraheala apare in decurs de 2-4 minute de la administrarea dozei initiale de Alloferin. Efectul miorelaxant al Alloferin poate fi prelungit prin administrarea unor doze repetate. Urmatoarele recomandari posologice trebuie prite ca orientative pentru administrarea de Alloferin (o fiola de 1 ml contine 5 mg de substanta activa. Greutate Doza initiala Urmatoarea doza Intervalul corporala (0,250 mg/kg) (0,030 mg/kg) dintre doze 40-50 kg 2,0-2,5 ml 0,24-0,30 ml Prima repetare a 50-60 kg 2,5-3,0 ml 0,30-0,36 ml dozei se face du- 60-70 kg 3,0-3,5 ml 0,36-0,42 ml pa 30-50 minute, 70-80 kg 3,5-4,0 ml 0,42-0,48 ml apoi la intervale 80-90 kg 4,0-4,5 ml 0,48-0,54 ml de l5-25 minute 90-l00 kg 4,5-5,0 ml 0,54-0,60 ml Intubatia se face la 2-4 minute dupa injectare. In intervalul de timp dintre instalarea actiunii si relaxarea muschilor laringieni este necesara ventilatia pe masca, pentru prevenirea hipoxiei. Daca se utilizeaza concomitent cu Alloferin anestezice administrate prin inhalatie - ca ciclopropan, efluran, halotan, izofluran si metoxifluran - dozele recomandate trebuie reduse cu 30-50%. In cazul administrarii unor doze repetate pacientilor cu insuficienta renala sau in varsta, timpul mai lung de eliminare impune scaderea dozelor in mod corespunzator si/sau ajustarea intervalului dintre doze. In miastenia gras, miorelaxantele nedepolarizante nu trebuie administrate decat in caz de stricta necesitate, iar atunci numai in doze foarte mici, de exemplu 1/10 din doza uzuala. Instructiuni posologice speciale. pentru a facilita administrarea in doze mici, Alloferin poate fi diluat in proportii de 1:5 cu NaCl 0,9% sau dextroza 5%, imediat inainte de utilizare. In pediatrie, doza initiala: prematuri


0,100 mg/kg greutate corporala; nou-nascuti la termen 0,200 mg/kg greutate corporala.In geriatrie, daca timpul de eliminare este prelungit, sunt necesare doze proportional mai mici. Anularea efectului Alloferin. pentru a contracara orice curarizare reziduala, este necesara administrarea unei doze de 0,5-2,0 mg Prostigmin i.v. (in medie 0,020-0,040 mg/kg greutate corporala). In eventualitatea unei neutralizari insuficiente - care se edentiaza cel mai bine prin raspunsul la un stimul nervos - o a doua doza poate fi administrata dupa 20-30 minute. Pentru prevenirea iritatiei parasimpatice, se pot administra i.v. 0,25-l,0 mg atropina, fie cu 5 minute inaintea, fie in momentul administrarii de Prostigmin injecil.


Reactii_adverse
Au fost rareori observate reactii anafilactoide dupa administrarea de Alloferin. Acestea au aparut, in general, la pacientii predispusi (pacienti alergici, astmatici, atopici) sau la pacienti mai tineri - in special femei - carora li s-a administrat anterior Alloferin, alt miorelaxant sau alta substanta structural similara, dar nu neaparat inrudita farmacologic (compusi de amoniu cuaternar). S-au observat hipotensiune, bronhospasm, aritmii si stop cardiac; pot aparea reactii cutanate si simptome gastrointestinale. Oricare din aceste reactii poate sa apara, izolat sau in combinatie cu celelalte. Poate aparea o hipertensiune moderata tranzitorie sau o accelerare a ratei pulsului.

Interactiuni:
Alloferin nu trebuie amestecat cu thiopentalul, deoarece preparatele sunt fizic incompatibile. Sensibilitatea la relaxantele nedepolarizante poate fi amplificata de urmatoarele medicamente: antibiotice din grupa aminoglicozidelor (streptomicina, neomicina, kanamicina, gentamicina), din grupa polimixinelor (polimixina B, colistin), din grupa lincomicinei (lincomicina, clindamicina) si amfotericina B; diuretice tiazidice (hidroclorotiazida, clortalidona), furosemidul si acidul etacrinic; chinidina; anestezicele volatile (eter, halotan, metoxifluran, ciclopropan, izofluran, enfluran): ganglioplegice (trimetafan). In concentratii mari, sulfatul de magneziu poate sa amplifice blocada neuromusculara consecutiva administrarii de miorelaxante nedepolarizante, in timp ce potasiul, sodiul si calciul pot sa o diminueze. Orice tulburare hidroelectrolitica sau acidobazica trebuie eliminata inainte de administrarea Alloferin. In cazul acidozei trebuie manifestata o deosebita grija in ajustarea dozei. Actiunea Alloferin nu este afectata de fluctuatiile pH-ului sanguin daca acestea se inscriu in limitele fiziologice normale. Supradozare. paralizia respiratorie sau musculara prelungita este un simptom de supradozare. In acese cazuri, ventilatia mecanica trebuie continuata, iar pacientul trebuie tinut sub observatie, pana cand functia neuromusculara se resileste (patru contractii musculare de intensitate egala ca raspuns la un stimul in \"sir de patru\") si nu mai exista riscul de revenire a paraliziei. Pentru neutralizarea curarizarii se administreaza de regula Prostigmin (metilsulfat de neostigmina) - (pentru dozare, neutralizarea efectului produsului Alloferin). Pacientii trebuie tinuti sub observatie pana cand respiratia spontana dene suficienta si continua. Observatie speciala: trebuie supravegheata functia respiratorie a pacientului.


Contraindicatii alloferin
In timpul utilizarii Alloferin, pacientul trebuie ventilat mecanic si supravegheat pana la disparitia efectului. In hipotermie blocajul neuromuscular nedepolarizant poate sa diminueze. Trebuie avut grija in momentul reincalzirii consecutive, deoarece amplificarea efectului poate determina o noua instalare a paraliziei. Nu au fost inca silite posibilele efecte ale Alloferin asupra embrionului; ca urmare, din ratiuni medicale fundamentale, Alloferin nu trebuie administrat in perioada initiala a sarcinii. Poate fi totusi utilizat la, sau aproape de sfarsitul sarcinii, deoarece substanta activa traverseaza placenta in cantitati atat de mici incat nu apar reactii adverse la fat. Datorita perioadei prelungite de eliminare, trebuie manifestata prudenta la pacientii cu insuficienta renala severa. Hipersensibilitatea la droguri nedepolarizante se observa in majoritatea bolilor neuromusculare, in particular in scleroza laterala amiotrofica, miastenia gras, poliomielita, distrofia musculara tip Duchenne si neurofibromatoza, ca si in sindromul Conn. Este necesara prudenta la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la alte relaxante musculare sau la preparate inrudite.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
Alte articole




  Sectiuni Medicamente:


La ce afectiuni se indica acest medicament?
Cum se poate folosi?
Are indicatii sau contraindicatii?
Metode de tratament si diagnostic.
 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024