mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» vermox

vermox






mebendazolum

Prezentare farmaceutica: Vermox este un antihelmintic sintetic cu spectru larg. Vermox este disponibil sub forma de lete orale si suspensie. Fiecare leta contine 100 mg mebendazol iar suspensia contine 20 mg mebendazol/ml. Ceilalti ingredienti pentru lete sunt: celuloza microcristalina, glicolat de amidon sodic, talc, amidon de porumb, zaharina sodica, stearat de magneziu, ulei vegetal hidrogenat, aroma de portocala, siliciu coloidal anhidru, sulfat de sodiu lauril si galben de portocala S (formulare F84). Ceilalti ingredienti pentru suspensie sunt: sucroza, celuloza microcristalina, carmeloza sodica, metilceluloza, parahidroxibenzoat de metil, sulfat de sodiu lauril, parahidroxibenzoat de propil, aroma de banane 1, monohidrat de acid citric si apa purificata (formulare F4).

Farmacodinamica: Mebendazol actioneaza asupra formarii tubulinei celulare a viermelui, perturband atat absortia glucozei cat si functiile digestive normale ale viermelui, astfel incat apare un proces autolitic.



Farmacocinetica: Mebendazol este slab absorbit dupa administrarea orala. AŽn doza antihelmintica normala, biodisponibilitatea sa este scazuta datorita combinatiei intre o meolizare de prim pasaj crescuta si solubilitatea scazuta a mebendazolului. 90% din fractia absorbita se leaga de proteinele plasmatice.

Indicatii: Vermox este indicat pentru tratamentul infestarilor simple sau mixte cu Enterobius vermicularis (oxiuroza), Trichuris trichiura (tricocefaloza), Ascaris lumbricoides (ascaridioza), Ancylostoma duodenale, Necator americanus (ankilostomiaza), Strongyloides stercoralis (strongiloidioza), Taenia spp. (teniaza).

Contraindicatii: Vermox este contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate la medicament.

Precautii: Experienta documentata corespunzator nu este suficienta la copii sub 1 an, si cum in aceasta grupa de rsta s-au raportat in mod exceptional cazuri de convulsii, Vermox trebuie administrat copiilor la aceasta rsta doar daca infectiile helmintice interfereaza semnificativ cu starea nutritionala si dezvoltarea fizica.

Interactiuni cu alte substante: Tratamentul concomitent cu cimetidina poate inhiba meolismul mebendazolului la nivelul ficatului, ceea ce duce la cresterea concentratiilor plasmatice ale mebendazolului mai ales in tratamentul prelungit. AŽn acest caz, este recomandata determinarea concentratiilor plasmatice, pentru a permite ajustarea corespunzatoare a dozei.

Sarcina si alaptare: La sobolani si soareci in doze orale unice, Vermox exercita o activitate embriotoxica si teratogenica. Aceste efecte nu au fost obserte la iepuri, caini, oi sau cai. Desi pana in prezent experienta la oameni a dovedit ca administrarea Vermoxului in timpul sarcinii nu comporta riscuri, trebuie puse in balanta beneficiile terapeutice si riscurile posibile ale prescrierii medicamentului in special in primul trimestru al sarcinii. Nu se cunoaste daca mebendazol este excretat in laptele uman. De aceea, administrarea de Vermox femeilor care alapteaza trebuie facuta cu prudenta.

Efecte asupra abilitatii de a conduce sau de a lucra cu masini: Vermox nu afecteaza starea de vigilenta sau abilitatea de a conduce masini.

Dozaj si administrare: Enterobiaza: 1 leta sau 5 ml de suspensie administrate ca singura doza. De vreme ce reinfectiile cu Enterobius vermicularis sunt foarte frecvente, se recomanda ca tratamentul sa fie repetat dupa 2 si 4 saptamani, mai ales in cadrul programelor de eradicare. Ascaridioza, tricocefaloza, ankilostomiaza si infectii mixte: 1 leta de 2 ori pe zi sau 5 ml suspensie dimineata si seara timp de 3 zile consecutiv. Acest dozaj se aplica atat la copii cat si la adulti. Teniaza si strongiloidioza: Adulti: desi au fost obtinute rezultate favorabile si la doze mai mici, este recomandabil a se prescrie 2 lete de 2 ori pe zi sau 2 x 5 ml dimineata si seara timp de 3 zile consecutiv, pentru a obtine vindecarea completa. Chiar si la aceasta doza ridicata, efectele secundare sunt rare. Doza pentru copii este mentinuta la 1 leta de 2 ori pe zi sau 1 x 5 ml de doua ori pe zi timp de 3 zile consecutiv. Nu sunt necesare masuri speciale cum ar fi regimul dietetic sau folosirea laxativelor. Flaconul cu suspensie se agita inainte de folosire. La copii sub 1 an, "Precautii".



Reactii adverse: La administrarea de Vermox, au fost raportate numai reactii adverse minore. Dureri abdominale tranzitorii si diaree au fost raportate rar, in cazul unor infestari masive si al expulzarii viermilor. Reactii de hipersensibilitate ca exantem, rash, urticarie si angioedem au fost rar obserte.

Supradozare: Simptome: AŽn cazul unei supradozari accidentale, pot aparea crampe abdominale, greata, rsaturi sau diaree. Desi durata maxima recomandata a tratamentului cu Vermox este de 3 zile, au fost semnalate cazuri rare si reversibile de disfunctii hepatice, hepatita si neutropenie la pacientii cu hidatidoza care au fost tratati cu doze masive pentru perioade prelungite de timp. Tratament: Nu exista un antidot specific. AŽn prima ora de la ingerare, se poate efectua laj gastric si, daca se considera necesar, se poate administra carbune activ.

Mod de prezentare: Blistere cu lete de 100 mg. Vermox suspensie este disponibil in flacoane de 30 ml cu capac care masoara 5 ml.

Conditii de pastrare: A se pastra la temperaturi intre 15 - 30 grade Celsius. A nu se lasa la indemana copiilor!

Instructiuni de utilizare: Flaconul este prezut cu un capac de siguranta pentru copii, si se deschide dupa cum urmeaza: se defileteaza capacul de plastic prin apasare, in timp ce se roteste in sens antiorar.



Producator: Janssen Pharmaceutica





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024