mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» vaccin piocianic (pseudomonas aeruginosa) polivalent

vaccin piocianic (pseudomonas aeruginosa) polivalent




ccinuri terapeutice

Prezentare: Vaccinul piocianic (Pseudomonas aeruginosa) polilent este o suspensie microbiana in solutie cloruro-sodica 0,85% preparata din 11 serotipuri diferite de Pseudomonas aeruginosa (I, II, III, IV, V, VI, VIII, XIII, XIV, XV, XVI), fiecare in concentratie de 100 milioane germeni/ml, inactita prin incalzire la 60 grade Celsius, timp de o ora, cu actiune profilactica si terapeutica. Se livreaza in fiole incolore de 1 ml, continand 0,5 ml produs, ambalat in cutii de carton ce contin 20 fiole. Continutul fiolelor este tulbure uniform, and un depozit care prin agitare se omogenizeaza. Prezernt: Fenol 3a€°.

Mod de actiune: Induce formarea de anticorpi specifici omologi fata de serotipurile de Pseudomonas aeruginosa apartinand acelorasi tipuri serologice cu cele cuprinse in ccin si, in masura mai redusa, fata de serotipurile heterologe virulente fara corespondent in ccin. Protectia conferita de ccinul piocianic polilent se instaleaza repede (a 5-a zi de la administrarea primei doze de ccin) si dureaza 4-6 luni. Rapelurile cu doze de ccin, efectuate la 2-3 zile interl, mentin imunitatea specifica la un interl ridicat si determina un grad important de protectie si fata de serotipurile virulente heterologe. Protectia conferita de ccinul piocianic polilent creste progresiv cu administrarea dozelor de ccin si se mentine timp de 4-6 luni de la aplicarea ultimei doze de ccin.

Indicatii: AŽn profilaxia infectiilor piocianice in unitatile cu risc mare de infectie.

Mod de administrare: Se administreaza pe cale subcutanata, in regiunea bratului, 1 ml ccin (pentru ccinarea de baza), repartizat in 4 doze (0,1 ml, 0,3 ml, 0,3 ml, 0,3 ml), inoculate la interle de o zi. Rapelurile se efectueaza bisaptamanal cu doze de 0,3 ml ccin (la 2-3 zile interl). Durata administrarii: nu depasi 6 saptamani. AŽn cazul persistentei infectiei cu acelasi serotip de Ps. aeruginosa se poate repeta dupa o pauza de 6 luni. AŽnainte de intrebuintare, fiola fi bine agitata, pentru a obtine o suspensie perfect omogena. Fiolele neetichetate, neimprimate sau cu fisuri nu se vor intrebuinta.

Contraindicatii: Bolile acute cu evolutie clinica moderata ori severa, cu sau fara febra; formele active de tuberculoza; formele active de reumatism; nefrita cronica, insuficienta hepatica, diabetul, astmul bonsic, angina pectorala sau infarctul miocardic in antecedente; graviditatea. Fiind ccin inactit, poate fi administrat la pacienti imunocompromisi. Se evita efectuarea ccinarii in timpul chimio- si radioterapiei; se recomanda lasarea unui interl de 2-3 luni dupa incetarea terapiei.

Precautii: AŽnainte de inocularea ccinului se cerceta sensibilitatea bolnavului fata de ccin prin inocularea subcutanata a 0,1 ml de ccin diluat 1/10 (cu ser fiziologic). Daca apar reactii locale (durere, roseata, infiltratie, care persista mai mult de 48 ore) sau generale (ascensiune termica, curbatura, care persista mai mult de 24 ore), se renunta la profilaxia cu ccin. De asemenea, daca in cursul administrarii ccinului apar stari febrile sau alte imbolnaviri intercurente se suspenda administrarea ccinului.

Reactii adverse: Reactii postccinale locale si generale: in caz de reactii locale (durere, roseata, infiltratie, care persista mai mult de 48 ore) sau generale (ascensiune termica, curbatura, care persista mai mult de 24 ore), se mareste interlul dintre inoculari la 4-5 zile, iar cantitatea de ccin inoculat se reduce la doza precedenta celei ce a determinat reactia, eventual se repeta de 2-3 ori aceeasi doza (pastrand sau marind interlul de timp aratat mai sus) inainte de a trece la doza urmatoare, fara a se depasi doza de 0,5 ml ccin. Daca se produc si in acest caz reactii puternice dupa inoculare se renunta la tratamentul cu ccin.

Conditii de pastrare: Se pastreaza la intuneric, la +4 - +10 grade Celsius. Termen de labilitate: 2 1/2 ani.



Producator: Institutul Cantacuzino





Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024