mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» vaccin gripal trivalent purificat inactivat

vaccin gripal trivalent purificat inactivat






vaccinuri profilactice

Prezentare: ccinul gripal este un vaccin trivalent, purificat prin centrifugare zonala in gradient de sucroza, inactivat, fractionat cu tween-eter. A始 compozitia vaccinului intra, conform recomandarilor anuale facute de O.M.S., tulpini de virus gripal apartinand tipului A (subtipurile H1N1 si H3N2) si o tulpina tip B, cu o structura antigenica asemanatoare tulpinilor ce se apreciaza ca vor circula in perioada pentru care urmeaza sa se faca imunizarea. Este conditionat in fiole ce contin un volum de 0,5 ml. Prezervant: Tiomersal 1/10 000,iar ca silizant aldehida formica max. 0,04 mg/0,5 ml. Nu contine antibiotice.

Mod de actiune: ccinul gripal induce imunitate fata de infectia gripala produsa de tulpinile de virus gripal inrudite antigenic cu tulpinile continute in vaccin. Nivelul anticorpilor serici indusi depinde de imunogenitatea intrinseca a fiecarei tulpini de virus gripal ce intra in compozitia vaccinului, cat si de experienta imunologica a persoanei vaccinate. A始trucat nivelul maxim al anticorpilor este atins la 4 saptamani dupa vaccinare, este indicat ca aceasta sa se efectueze in perioada 1 octombrie - 1 decembrie. ccinarea se poate practica, indiferent de sezon, in cazul in care datele epidemiologice indica posibilitatea aparitiei unei epidemii. Protectia conferita de vaccinul gripal poate sa nu fie suficienta pentru a preveni imbolnavirea daca tulpinile circulante de virus gripal sunt diferite antigenic de cele existente in formula vaccinului.



Indicatii: ccinarea antigripala este recomandata in special pentru urmatoarele categorii de populatie: Persoanele care prezinta un risc crescut de a face complicatiile infectiei gripale: persoanele in varsta de peste 65 ani; persoanele care traiesc in institutii cu caracter de internare prelungita; persoanele cu afectiuni medicale cronice (pulmonare si cardiovasculare); persoanele cu boli meolice cronice (diabet zaharat, disfunctii renale, hemoglobinopatii, imunosupresii). Persoanele care pot transmite gripa celor cu risc crescut la complicatiile datorate gripei: medicii, cadrele sanitare medii, personalul auxiliar din spitale si unitati sanitare ambulatorii, cu prioritate cei din maternitati, sectii de terapie intensiva, statii de salvare; membrii familiilor persoanelor cu risc crescut. Lucratorii din serviciile comunitare esentiale: vamesi, pompieri, politisti, militari etc., precum si elevi, studenti si alte persoane ce locuiesc in dormitoare comune. Gravidele, dupa primul trimestru de sarcina; daca gravida prezinta un risc crescut de a face complicatii datorate gripei, vaccinarea poate fi facuta si in primul trimestru de sarcina.

Mod de administrare: ccinul se administreaza intramuscular, locul de electie fiind muschiul deltoid; la copin mai mici de 3 ani se face pe fata antero-laterala a coapsei. A始 functie de varsta, vaccinarea se face astfel: copin intre 6 luni si 4 ani: 2 inoculari a cate 0,25 ml, la un interval de cel putin 4 saptamani, cand copilul este vaccinat antigripal pentru prima data, sau o singura inoculare cu 0,25 ml, cand copilul a mai fost vaccinat antigripal in anii anteriori; copin intre 5 si 9 ani: 2 inoculari a cate 0,5 ml la un interval de cel putin 4 saptamani, cand copilul este vaccinat antigripal pentru prima data, sau o singura inoculare cu 0,5 ml, cand copilul a mai fost vaccinat antigripal in anii anteriori; persoanele peste 10 ani vor primi o singura inoculare cu 0,5 ml. ccinarea se face anual.



Contraindicatii: Copin in varsta mai mica de 6 luni; persoanele cunoscute sau suspecte a prezenta manifestari alergice la oua sau la carnea de pasare; persoanele cu afectiuni acute febrile, pana la remiterea simptomelor.

Reactii adverse: A始trucat vaccinul gripal contine virusuri fractionate (neinfectante), el nu poate induce infectia gripala. ccinarea poate determina aparitia la 6-l2 ore a unor reactii secundare locale (durere, roseata, induratie) sau generale (ascensiune termica, mialgii, cefalee); aceste reactii pot persista 1-2 zile. A始 cazul unei reactii severe de hipersensibilitate imediata, se va utiliza terapia corespunzatoare care obligatoriu va cuprinde si adrenalina.

Conditii de pastrare: Produsul se pastreaza la temperaturi de 2 - 8 grade Celsius. Termen de valabilitate: Cel indicat pe fiola, cu conditia ca vaccinul sa fi fost pastrat corespunzator.

Sinonime: zigrip, Fluarix, Fluogen, Agripal.



Producator: Institutul Cantacuzino





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024