mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» salofalki 500, comprimate filmate enterosolubile

salofalki 500, comprimate filmate enterosolubile






acidum 5-aminosalicylicum

Compozitie: 1 comprimat filmat enterosolubil de Salofalk 500 contine: Mesalazina (acid 5-aminosalicilic) - 500 mg. Excipienti: Carbonat de sodiu, Eudragit 4/Dibutilftalat, Talc, Poli(vinil-2-pirolidona), Celuloza microcristalina, Carboximetilceluloza sodica, Glicina, Stearat de calciu, Siliciu coloidal, Hidroxipropilmetilceluloza, Eudragit E, Macrogol 6000, Bioxid de titan (E 171), Oxid de fier (galben) (E 172).

Indicatii: Colita ulceroasa si proctita in tratamentul episoadelor acute si pentru prevenirea recidivelor. Boala Crohn in tratamentul episoadelor acute.

Contraindicatii: Comprimatele filmate enterosolubile de Salofalk 500 nu se vor administra in caz de: Hipersensibilitate la acidul salicilic si deritii sai. Tulburari hepatice si renale severe. Ulcer gastroduodenal. Diateza hemoragica (predispozitie la sangerare). Salofalk 500 comprimate nu fi administrat sugarilor si copiilor mici datorita insuficientei experiente la aceasta grupa de rsta.



Sarcina si alaptare: Nu se administra mesalazina in primele trei luni de sarcina decat la indicatia stricta a medicului. Daca este posibil femeile care doresc o sarcina este bine sa astepte o perioada in care e nevoie de medicatie redusa sau se poate renunta la ea cu cate luni inaintea aparitiei sarcinii. Daca starea individuala o permite, se intrerupe tratamentul in ultimele 2-4 saptamani de sarcina. Nu sunt inca suficiente date privind tratamentul cu mesalazina in timpul alaptarii. Daca tratamentul este necesar se intrerupe alaptarea.

Efecte adverse: Efecte adverse gastrointestinale: Au fost raportate rar disconfort abdominal, diaree, flatulenta, greata, voma. Efecte adverse pe sistemul nervos central: in cazuri izolate, au aparut in timpul tratamentului cu mesalazina ameteli si dureri de cap. Reactii de hipersensibilitate: Au aparut in cazuri rare reactii de hipersensibilitate care nu sunt dependente de doza si sunt comune acidului salicilic si deritilor sai: rash alergic, febra medicamentoasa, bronhospasm, peri- si miocardita, pancreatita acuta si nefrita interstitiala. Pot aparea sporadic cazuri de alveolita alergica si pancolita. AŽn anumite conditii unele medicamente cu o structura chimica asemanatoare cu a mesalazinei pot cauza un sindrom asemanator lupusului eritematos (rash a€œin fluturea€). De aceea, aparitia acestui sindrom nu poate fi exclusa in timpul tratamentului cu Salofalk 500 comprimate. Alte efecte adverse: Au fost obserte rar artralgii si mialgii. Datorita structurii chimice a mesalazinei, nu poate fi exclusa o crestere a nivelului methemoglobinei. Dupa folosirea medicamentelor cu mesalazina au fost raportate in cazuri izolate modificari ale hemoleucogramei (neutropenie si trombocitopenie). Au fost raportate ocazional schimbari ale parametrilor functionali hepatici (niveluri crescute ale transaminazelor). Nota: Salofalk 500 comprimate se administreaza dupa prescriptia medicului. AŽn timpul tratamentului si la indicatia medicului trebuie efectuata hemoleucograma completa si examenul de urina. Ca o conduita generala, se recomanda teste cu 14 zile inainte de inceperea tratamentului si apoi de 2-4 ori la interle de 4 saptamani. Daca rezultatele sunt normale sunt necesare la fiecare 3 luni sau la aparitia unor semne de boala urmatoarele teste: ureea serica (BUN) si nivelul creatininei ca si sedimentul urinar. Pacientii trebuie sa fie monitorizati pentru cresterea lorilor methemoglobinei. La pacientii cu tulburari ale functiei pulmonare, in special astm bronsic, este necesara supravegherea medicala a dozei in timpul tratamentului cu medicamente continand mesalazina. La pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la sulfasalazina tratamentul cu Salofalk 500 comprimate poate fi inceput numai sub stricta supraveghere medicala. Daca apar semne acute de intoleranta: crampe, durere abdominala acuta, febra, cefalee severa si urticarie, tratamentul trebuie intrerupt imediat.



Interactiuni cu alte substante: Pot aparea interactiuni la administrarea concomitenta a Salofalk 500 comprimate cu urmatoarele medicamente: Anticoagulante: este posibila potentarea actiunii anticoagulante (creste riscul sangerarii in tractul gastrointestinal). Glucocorticoizi: poate creste riscul aparitiei efectelor adverse gastrointestinale. Sulfoniluree: este posibila potentarea efectului hipoglicemiant. Metotrexat: poate creste toxicitatea metotrexatului. Probenecid/Sulfinpirazona: posibila reducere a efectului uricozuric. Spironolactona/Furosemid: posibila reducere a efectului diuretic. Rifampicin: posibila reducere a efectului tuberculostatic. AŽn timpul tratamentului cu mesalazina in combinatie cu mercaptopurina a fost raportat un caz de pancitopenie.

Mod de administrare: Se administreaza cate un comprimat de Salofalk 500 cu suficient lichid dimineata, la pranz si seara cu o ora inainte de masa. Durata tratamentului este silita de medic. La pacientii cu rezectie de intestin in regiunea ileocecala cu rezectia lvei ileocecale s-a obsert in rare cazuri ca Salofalk 500 comprimate a fost eliminat nedizolt impreuna cu materiile fecale datorita tranzitului intestinal accelerat. AŽn aceasta situatie adresati- medicului. Nota: Salofalk 500 comprimate nu se folosi dupa data de expirare. A nu se lasa medicamentul la indemana copiilor!



Producator: Dr. Falk





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024