mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» restovar, tablete pentru uz oral

restovar, tablete pentru uz oral






combinatii

Compozitie: Fiecare pachet de Restovar are 22 de lete. Fiecare leta contine: lynestrenol (un progestagen) 0,75 mg; etinilestradiol (un estrogen) 0,0375 mg.

Caracteristici: Restovar este un preparat contraceptiv oral combinat continand ca substante active estrogenul etinilestradiol si progestagenul lynestrenol. Utilizat dupa schema de dozare recomandata, Restovar suprima functia gonadala a hipofizei si astfel ovulatia. A始 plus, acesta determina o sangerare uterina regulata care seamana cu sangerarile menstruale obisnuite in privinta debitului si duratei. De obicei sangerarea incepe la 2-3 zile dupa ce a fost luata ultima leta, fiind lipsita de dureri. A始 incercarile clinice Restovar a dat o rata foarte scazuta a sarcinilor, un bun control al ciclului, o incidenta redusa a efectelor secundare si, prin urmare, un numar mic a celor care renunta la el.

Indicatii: Contraceptia orala.

Dozare si administrare: Se incepe primul pachet in prima zi a menstruatiei. La fel se procedeaza cand se trece de la alt tip de contraceptiv la Restovar. Se ia in fiecare zi cate o leta la aceeasi ora, fara intrerupere, timp de 22 de zile, dupa care urmeaza 6 zile in care nu se iau lete. Urmatoarele pachete se incep dupa o perioada de pauza de 6 zile. Dupa nastere, administrarea poate incepe in prima zi a primei menstruatii spontane. Daca e neie sa se inceapa mai repede, de exemplu imediat dupa nastere, sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 14 zile dupa ce s-a inceput consumul de lete. Dupa o perioada de sarcina sau un art, administrarea trebuie sa inceapa imediat. A始 aceasta situatie nu sunt necesare masuri contraceptive suplimentare. N.B.: Alte informatii despre modul de utilizare, schimbarea anticonceptionalului oral, uitarea unor lete, intarzierea menstruatiei etc. sunt date in prospectul din pachet.



Contraindicatii: Sarcina; Tulburari cardiovasculare sau cerebrovasculare, de exemplu tromboflebita si fenomenele tromboembolice sau antecedente de acest tip; Hipertensiune severa; Boala severa a ficatului ori antecedente de acest tip, daca testele functiilor hepatice nu au revenit la normal; icter colestatic, antecedente de icter de sarcina sau de icter datorat utilizarii steroizilor, sindromul Rotor si sindromul Dubin-Johnson; Tumori despre care se stie sau se banuieste ca ar fi estrogeno-dependente; Hiperplazie endometriala; Sangerare vaginala nediagnosticata; Porfirie; Hiperlipoproteinemie, in special in prezenta altor factori de risc ce predispun la tulburari cardiovasculare; Antecedente de prurit sever sau de herpes gestational, de sarcina sau la folosirea de steroizi.

Avertizari si precautii: Daca apar semne ale unor procese tromboembolice, tratamentul trebuie imediat intrerupt. Fumatul sporeste riscul de a contacta boli vasculare, risc ce creste odata cu varsta. A始 plus, riscul acesta este probabil usor crescut la consumatorii de contraceptive orale cu continut de estrogen fata de cei care nu folosesc contraceptive orale. De aceea, femeile de peste 35 de ani trebuie sfatuite sa intrerupa fumatul daca doresc sa foloseasca acest preparat. La pacientele care folosesc preparate cu estrogen, riscul de tromboza venoasa profunda poate creste temporar atunci cand se efectueaza interventii chirurgicale majore sau in cursul unei imobilizari indelungate. A始 cazul existentei unei varicoze severe, aspectele benefice ale preparatelor cu estrogen trebuie bine cantarite in raport cu posibilele riscuri. Tratamentul trebuie intrerupt daca rezultatele testelor functiilor hepatice devin anormale. Foarte rar s-au raportat adenoame ale celulei hepatice la femei care folosesc contraceptive orale. Adenomul se poate prezenta sub forma unei mase abdominale si/sau impreuna cu semnele si simptomele unei dureri abdominale acute. Adenomul poate fi considerat ca adenom sangerand daca pacientul are dureri si semne de sangerare intra-abdominale. Se observa uneori cazuri de cloasma in timpul folosirii preparatelor cu estrogen si/sau mai ales la femei cu antecedente de cloasma gravidarum. Femeile cu tendinta de chloasma trebuie sa evite expunerea la soare cat iau acest preparat. A始 timpul folosirii contraceptivelor orale, ocazional pot sa apara depresii. Daca depresia este insotita de meolism triptophan, administrarea vitaminei B6 poate avea valoare terapeutica. Utilizarea steroizilor poate influenta rezultatul unora dintre analizele de laborator. A始 cursul tratamentelor prelungite cu preparate ce contin estrogen si/sau progestogen se recomanda examene medicale periodice. Pacientii cu urmatoarele simptome trebuie supravegheati cu atentie: insuficienta cardiaca latenta sau evidenta, tulburari renale, hipertensiune, epilepsie sau migrena (ori antecedente ale acestor stari) - deoarece se poate uneori induce o agravare sau o recurenta a acestor boli; hemoglobinopatie a celulelor in forma de secera - deoarece in anumite imprejurari, de exemplu in cazul infectiilor si al anoxiei, preparatele cu continut de estrogen pot determina procese tromboembolice la pacientele care au astfel de probleme; tulburari ginecologice sensibile la estrogen, de exemplu fibrom uterin, care se poate mari si endometrioza, care se poate agrava la tratamentul cu estrogen.



Siguranta scazuta: Cand acest produs se ia respectand regulile de intrebuintare, sarcina este foarte improbabila. Totusi, gradul de siguranta al contraceptivelor orale poate sa scada atunci cand: letele nu au fost luate in conformitate cu regulile de intrebuintare, de exemplu s-a uitat o leta; au aparut tulburari gastro-intestinale cu diaree si/sau ma pe parcursul duratei de 4 ore dupa ce s-a luat leta; se iau concomitent alte medicamente ( paragraful "Interactiuni"). Daca sangerarea de privatie inceteaza sa apara si nu s-a produs nici unul din evenimentele mentionate mai sus, sarcina este foarte improbabila si se poate continua folosirea contraceptivelor orale. Daca totusi se produce vreunul din aceste evenimente, consumul letelor trebuie oprit si sarcina eliminata inainte de reinceperea consumului de contraceptive.

Reactii adverse: Urmatoarele reactii adverse au fost asociate cu terapia cu estrogen si/sau progestagen: Tractul genito-urinar: sangerare intermenstruala, amenoree post-medicatie, modificari ale secretiei cervicale, cresterea dimensiunii fibromului uterin, agravarea endometriozei, anumite infectii vaginale, de exemplu candidoza. Sani: sensibilitate, durere, marire, secretie. Aparatul gastrointestinal: greata, ma, colelitiaza, icter colestatic. Sistemul cardio-vascular: tromboza, cresterea tensiunii. Piele: cloasma, eritem, urticarie. Ochi: disconfort de cornee in cazul in care se folosesc lentile de contact. SNC: dureri de cap, migrena, modificari ale starii psihice. Diverse: retentia lichidelor, toleranta redusa la glucoza, modificari ale greutatii corporale.

Interactiuni: Sangerarea poate deveni neregulata si siguranta poate scadea cand contraceptivele orale se utilizeaza concomitent cu alte medicamente (barbiturice, antibiotice: de exemplu tetraciclina, rifampicin etc.; carbune activat si anumite laxative). Contraceptivele orale pot micsora toleranta la glucoza si pot spori necesarul de insulina ori de alte medicamente antidiabetice la femeile cu diabet.

Sarcina si alaptare: Acest medicament este contraindicat in timpul sarcinii. Contraceptivele cu estrogen/progestogen pot afecta calitatea si pot reduce cantitatea laptelui. O mica parte din substanta activa poate fi eliminata in lapte.

Supradozare: Toxicitatea atat a Iynestrenolului, cat si a etinilestradiolului este foarte mica. De aceea, nu este de asteptat sa apara simptome toxice la Restovar atunci cand sunt luate simultan mai multe lete, de exemplu de catre copii. Simptomele care pot sa apara in acest caz sunt: greata, ma, iar la fetite o usoara sangerare vaginala. Nu este neie de un tratament special daca se poate da tratamentul de suport necesar.



Producator: Organon





Tipareste Trimite prin email




});

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024