mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» polio sabin , oral

polio sabin , oral






vaccinuri

Vaccin polio trivalent (u atenuat) Tulpini Sabin.

Descriere: Vaccinul Polio Sabin (oral) este reprezentat de o suspensie silizata de rusuri poliomielitice i, atenuate, tipurile 1, 2 si 3 (tulpini Sabin), obtinute prin proarea rusurilor in culturi celulare din rinichi de maimuta. Vaccinul este silizat cu ajutorul clorurii de magneziu. Datorita variatiilor minore ale pH-ului sau, culoarea vaccinului poate varia de la portocaliu-deschis la rosu-deschis. Modificarile culorii vaccinului intre aceste limite nu semnifica alterarea produsului. Fiecare doza de vaccin standard (prezentare sub forma multidoza, silizata cu clorura de magneziu) contine la eliberare tulpinile i, atenuate (Sabin) de rusuri poliomielitice, si anume: 106 DICT50 LS-c.2 ab tip 1, 105 DICT50 P712.Ch. 2ab tip 2 si 105,5 DICT50 Leon 12a,b tip 3,precum si sulfat de neomicina B sub 7 mcg.

Indicatii: Vaccinul Polio Sabin (oral) este indicat in imunizarea activa a copiilor si a adultilor susceptibili fata de poliomielitele produse de cele trei tipuri de rusuri polio. Schema vaccinarii de rutina variaza usor de la o tara la alta, iar utilizatorii vaccinului trebuie sa aiba in vedere acest lucru. AŽn general, trei doze succesive de vaccin separate de un interval, preferabil de doua luni, sau de cel putin o luna. Pentru a mentine nivelul protector anti-poliomielitic, se recomanda o doza de rapel in momentul inceperii scolii si o doza la terminarea scolii si ocazional in ata adulta, atunci cand exista un risc crescut de infectie, ca si atunci cand se calatoreste intr-o zona endemica. AŽn tarile in care poliomielita nu este sub control, OMS recomanda o schema compusa din 4 doze. Prima doza trebuie recomandata la nastere, urmata de 3 doze la intervale de minimum 4 saptamani incepand cu varsta de 6 saptamani. Vaccinul Polio Sabin (oral) poate fi administrat in acelasi timp cu vaccinul trivalent injecil difteric, tetanic si pertussis. El poate fi administrat oral si odata cu vaccinul injecil rujeolic, urlian si rubeolic, daca isi gaseste locul adecvat intr-o schema de vaccinare.



Contraindicatii: Ca si in cazul altor vaccinuri, vaccinul Polio Sabin (oral) nu trebuie administrat subiectilor cu afectiuni febrile acute sau celor cu raspunsuri imune deficitare. Totusi, in situatiile incerte, de exemplu in cursul unei diarei, se poate administra o doza suplimentara dupa ndecare. Vaccinul nu trebuie administrat subiectilor cu hipersensibilitate cunoscuta la neomicina. Desi nu exista do ca poliorusurile ar avea efecte adverse asupra fatului, in concordanta cu principiile generale, vaccinul nu trebuie administrat femeilor insarcinate decat daca exista un risc cert de poliomielita.

Precautii: Vaccinul Polio Sabin (oral) se administreaza doar pe cale orala si nu parenteral. Din cauza posibilitatii de contaminare, vaccinul trebuie folosit in decurs de opt ore de la deschidere sau se arunca. Daca este necesar, vaccinul poate fi pastrat la frigider pana la 48 de ore, daca s-a etat contaminarea. Trebuie avut grija pentru a nu contamina un picurator multidoza cu saliva vaccinatilor.

Eficacitate si siguranta: Infectia cu rusurile din vaccinul polio atenuat va stimula producerea de anticorpi locali si sistemici, ce confera protectie impotriva poliomielitei. Folosirea sistematica si extinsa a vaccinurilor polio i derivate din tulpini Sabin atenuate a dus la mentinerea sub control a poliomielitei in multe tari. Utilizarea vaccinului Polio Sabin (oral) a fost aprobata de Autoritatile Nationale pentru Sanatate din tara de fabricatie. Fiecare lot de vaccin Polio Sabin (oral) este testat in conformitate cu cerintele OMS.

Reactii adverse: Virusurile atenuate din vaccin produc o infectie asimptomatica la subiectii susceptibili. Desi dupa vaccinare au fost descrise simptome nespecifice, cum ar fi cefaleea, voma si diareea, s-a ajuns la concluzia ca nici una nu a fost cauzata de vaccin. La cativa primitori sau contactii lor stransi, susceptibili, s-a constatat o asociere pasagera intre vaccinarea cu vaccinuri din tulpini Sabin si boala paralitica. Frecventa acestei asocieri este totusi extrem de mica, estimarile variind de la un caz din unul pana la zece milioane de vaccinati.

Dozaj si administrare: Vaccinul se livreaza gata de administrare pe cale orala. El nu trebuie administrat injecil. O doza este reprezentata de doua picaturi care se descarca dintr-un picurator special livrat impreuna cu flacon de sticla multidoza sau direct din tuburi de plastic multidoze, precum si de continutul total al tuburilor monodoza. Deoarece vaccinul silizat cu clorura de magneziu are un gust amarui, el poate fi administrat in sirop sau pe o bucatica de zahar, mai ales la copin mici.



Silitate: Vaccinul silizat cu clorura de magneziu si livrat in flacoane de sticla isi mentine potenta adecvata (cu o eventuala scadere a titrului initial de maximum 0,5 log10DICT50 per doza) timp de 18 luni, daca este pastrat la frigider intre +2 si +8 grade Celsius. Potenta adecvata se mentine timp de sase saptamani la +25 grade Celsius, trei zile la +37 grade Celsius si o zi la +45 grade Celsius. Conform datelor obtinute, vaccinul livrat in tuburi de plastic are o silitate similara. Aceste date experimentale ofera indicatii asupra silitatii vaccinului, neconstituind recomandari de conservare ( "Conservare").

Recomandari de conservare si transport: Vaccinul trebuie pastrat la frigider, intre +2 si +8 grade Celsius sau la -20 grade Celsius. AŽnghetul si dezghetul repetate de zece ori nu afecteaza titrul vaccinului. Daca distribuirea sau administrarea nu se fac imediat, este de dorit ca pastrarea vaccinului sa se faca la -20 grade Celsius sau sub aceasta temperatura, acest lucru impiedicand afectarea vaccinului. Transportul trebuie facut in conditii de refrigerare, mai ales in zonele calde.

Data expirarii: Este indicata pe eticheta flaconului si pe ambalaj. Conservat la temperaturi cuprinse intre +2 si +8 grade Celsius, vaccinul Polio Sabin (oral) silizat cu clorura de magneziu are o valabilitate de 12 luni. Conservat la -20 grade Celsius, are o valabilitate de doi ani.

Forma de prezentare: Vaccinul Polio Sabin (oral) este livrat gata de intrebuintare in: tuburi de plastic monodoza ambalate indidual; flacoane de sticla cu 10, 20, 50 si 100 de doze impreuna cu un picurator de plastic; tuburi de plastic cu 10, 20 si 25 de doze. Aceste forme de prezentare sunt livrate in ambalaje indiduale sau de 25, 50 sau 100 recipiente.



Producator: Smithkline Beecham





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024