mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» paracetamol-

paracetamol-




paracetamolum

Compozitie: Comprimate continand 0,5 g paracetamol.

Actiune farmacoterapeutica: Paracetamolul este o substanta cu actiune analgezica asemanatoare cu a fenacetinei si cu un efect antipiretic apropiat de cel al salicilatilor si intrucat superior efectului antitermic al fenacetinei. Paracetamolul actioneaza asupra centrilor termoregulatori din sistemul nervos central, determinand o pierdere mai accentuata de caldura prin sodilatatie cutanata. Intensitatea efectului antipiretic este aproximativ egala cu a acidului acetilsalicilic, durata celui dintai fiind ce mai mica (3-4 ore). Efectul analgezic are de asemenea, un mecanism central, fiind influentate durerile de intensitate medie (durerile intense sau determinate de stari spastice ale musculaturii netede nu sunt influentate). Paracetamolul nu are actiune antiinflamatoare, antireumatica. AŽn doze terapeutice nu influenteaza respiratia, nici starea functionala a inimii. Nu s-au constatat modificari ale protrombinemiei cu fenomene hemoragice. De asemenea, nu s-au semnalat fenomene iritante gastrice, eroziuni si sangerari de tipul celor consecutive administrarii salicilatilor. Paracetamolul se resoarbe complet din tubul digestiv, difuzeaza rapid si relativ uniform in toate umorile organismului. Nivelurile sanguine maxime se inregistreaza dupa 1/2-l ora. Paracetamolul este meolizat in ficat, deritii sai fiind eliminati prin urina. Potentialul methemoglobinizant al paracetamolului (datorat probabil paraaminofenolului format prin dezacetilare) este de aproximativ 3-5 ori mai mic decat la fenacetina, daca se administreaza in doze terapeutice un timp nu prea indelungat.

Indicatii: Combaterea simptomatica a febrei (peste 38 grade Celsius) de cauza infectioasa. Combaterea simptomatica a durerilor medii (cefalee, nevralgii dentare, sciatice etc.), artralgii nereumatismale, dismenoree, dureri dupa unele interventii chirurgicale, entorse, fracturi, luxatii. AŽn cadrul indicatiilor de mai sus beneficiaza de preparat in special persoanele cu intoleranta digesti la salicilati sau cu sensibilitate la deriti pirazolonici.

Contraindicatii: Durerile intense, in special cele de origine viscerala, durerile reumatice.

Reactii adverse: Rareori se pot inregistra, mai ales dupa administrarea indelungata a unor doze mari - eruptii cutanate sau usoara anemie si foarte rar aparitia methemoglobinemiei. Tratamentele prelungite cu doze mari pot da obisnuinta cu fenomene de abstinenta la intreruperea brusca a administrarii.

Posologie si mod de administrare: Adulti si copii peste 12 ani: 3-4 comprimate pe zi. Nu se depasi doza zilnica de 2,5 g (5 comprimate). Copii intre 7 si 12 ani: cate 0,250 g (1/2 comprimat) la 6 ore. La copii intre 3 si 7 ani este preferabil sa se utilizeze supozitoarele de paracetamol (1-3 pe zi). Se recomanda ca durata tratamentului sa nu depaseasca 10 zile.

Forma de prezentare: Folii cu 20 comprimate.

Conditii de pastrare: La adapost de caldura si umiditate.



Producator: Sicomed





Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024