mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» metenamin

metenamin






metenaminum

Compozitie: Comprimate continand 500 mg de metenamina.

Actiune farmacoterapeutica: Metenamin este un antiseptic urinar, prin aldehida formica eliberata in urina acida, aciditatea favorizand actiunea eficace. Este un bacteriostatic activ fata de majoritatea bacteriilor provocatoare de infectii urinare: Escherichia coli, Aerobacter aerogenes, Pseudomonas; nu dezvolta rezistenta bacteriana, motiv pentru care poate fi folosit in tratamentul prelungit. Datorita formaldehidei eliberate ia nastere acidul diformaldehiduric solubil, dizolvant al acidului uric.

Indicatii: Infectii urinare acute (asociat cu antibiotice); profilaxia recidivelor in infectiile urinare cronice; profilaxia infectiilor urinare in timpul unor manevre urologice (endoscopie, sonda urinara) sau interventii chirurgicale si in tulburarile cale neurogene; bacteriurie asimptomatica.

Contraindicatii: Nefrite, cistite acute dureroase; boli renale cu insuficienta de concentrare a urinii; insuficienta hepatica grava; deshidratare severa. Nu se administreaza in infectiile cu Proteus, bacterie uropozitiva care hidrolizeaza ureea formand hidroxidul de amoniu si determina prin acesta alcalinizarea urinii si imposibilitatea aparitiei formaldehidei active. Nu se va administra concomitent cu: sulfamide (rareori eruptii cutanate), antibiotice active in urina alcalina sau alcalinizante (precipita in urina acida si devine inactiv). Doze mari pot provoca hematurie, albuminurie, tenesme cale, greturi, voma, diaree.



Reactii adverse: AŽn doze mari si tratamente de lunga durata, Metenaminul poate fi cauza de: iritatie digestiva: greturi, varsaturi, diaree; iritatie si inflamatie a tractului urinar: disurie, polakiurie, hematurie, proteinurie.

Mod de administrare: Adulti: oral - 2 cp. (1 g) x 3-4 pe zi (cu apa), maximum 3 g/zi; daca urina este alcalina, se va acidifia prin administrare de clorura de amoniu sau de calciu sau fosfat acid de sodiu timp de 3 zile. Copii: 3 luni - 3 ani - 0,125 g/zi; 3 ani - 5 ani: 0,125-0,25 g/zi; 6 ani - 12 ani: 0,25-0,50 g/zi. Injecil i. - 1-2 fiole pe zi.

Forma de prezentare: Flacoane cu 20 de comprimate.

Conditii de pastrare: La adapost de lumina, caldura si umiditate.



Producator: Sicomed





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024