mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» mabron

mabron






tramadolum

Actiune terapeutica: Analgezie moderna in: Chirurgie: disparitia rapida a durerii postoperatorii. Ginecologie: calmarea durerii postoperatorii. Obstetrica: remediul eficient al durerii din traliu, fara depresie respiratorie fetala. Ortopedie: remiterea durerii din traumatisme, fracturi. Oncologie: intarzie necesitatea folosirii morfinei. Reumatologie: dureri reumatice, acute si cronice. Cardiologie: eficient in infarct miocardic si angina pectorala.

Farmacologie: Mabron este un analgezic cu actiune dubla, atat asupra receptorilor opioizi, cat si pe sistemul descendent monoaminergic. Pornind de la acest lucru, spectrul de eficienta este larg, and actiune atat asupra durerilor acute, cat si a celor cronice, de cauze diverse, de la cele chirurgicale la cele oncologice sau cardiace. Absorbtia este buna, iar peak-ul plasmatic se obtine in interlul a 2 ore, dupa administrare orala. Foarte bine tolerat clinic, el se poate administra chiar si la rstnici (cu functie renala si hepatica normala) si, spre deosebire de alte analgezice, nu da dependenta si depresie respiratorie. AŽn laptele matern realizeaza concentratii minime, care nu sunt generatoare de efecte la nou-nascut.

Posologie: La adulti si adolescenti peste 14 ani: capsule a 50 mg tramadol: 1 capsula, eventual se repeta doza la 30-60 min; maxim 400 mg/zi; fiole a 100 mg solutie apoasa injecila/2 ml: 1 fiola/zi, inj. i.m., i.v., s.c.; maxim 400 mg/zi.

Contraindicatii: Intoxicatii acute cu alcool, hipnotice, analgezice sau alte medicamente ce actioneaza pe SNC; Prudenta in sarcina, lactatie, reactivitate crescuta la opioide, asociere cu IMAO.

Reactii adverse: Transpiratii, dezorientare, greata, rsaturi, uscaciunea gurii; daca se depaseste doza, poate da depresie respiratorie.



Producator: Medochemie





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024