mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» lomaday, comprimate filmate

lomaday, comprimate filmate




lomefloxacinum clorhidrat

Compozitie: Fiecare comprimat filmat contine 400 mg de lomefloxacin (ca lomefloxacin HCl).

Actiune terapeutica: Lomaday (lomefloxacin HCl) este un agent anti-microbian sintetic cu spectru larg de actiune, pentru administrare orala.

Farmacocinetica: S-a constatat ca la pacientii sanatosi, dupa o singura doza orala de lomefloxacin administrata pe stomacul gol, a fost absorbit 95%-98% din acesta. Absorbtia a fost rapida dupa o singura doza de 200 mg si 400 mg (Tmax: 0,8 - 1,4 ore).

Comcentratia medie plasmatica creste proportional cu doza intre 100 mg si 400 mg dupa cum se obser:



Doza (mg) Concentratie medie plasmatica (mcg/ml) Aria de sub curba (mcg h/ml)

100 0,8 5,6

300 1,4 0,9

400 3,2 26,1

Timpul de injumatatire la subiectii sanatosi este de aprox. 8 ore.

Farmacodinamica: Este un agent bactericid cu activitate in vitro asupra unui spectru larg de germeni Gram negativi si Gram pozitivi. Actiunea bactericida a lomefloxacin-ului rezulta din interactiunea cu activitatea enzimei bacteriene ADN-giraza, care este necesara pentru transcriptia si replicarea ADN-ului bacterian. Lomefloxacin cuprinde in spectrul sau de actiune majoritatea tulpinilor urmatoarelor microorganisme: Gram-pozitivi aerobi: Staphylococcus saprophyticus, Staphylococcus aureus (inclusiv cei rezistenti la methicilin), Staphylococcus epidermitis (inclusiv cei rezistenti la methicilin). gramnegativi aerobi: Citrobacter diversus, Enterobacter cloacae, Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Klebsiella pneumoniae, Moraxella catarrhalis, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa (tract urinar doar), Aeromonas hidrophila, Citrobacter freundii, Enterobacter aerogenes, Haemophilus parainfluenzae, Klebsiella oxyatoca, Klebsiella ozaenae, Morganella morganii, Proteus vulgaris, Providencia rettgeri, Serratia liquefaciens, Serratia marcescens. Alte microorganisme: Legionella pneumophila. Producerea de beta-lactamaza nu are efect in vitro asupra activitatii lomefloxacinei. Grupele A, B, D si G de streptococi, Streptococcus pneumoniae, Pseudomonas cepacia, Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis si bacteriile anaerobe sunt rezistente la lomefloxacin.

Indicatii: 1. Tract respirator inferior. Exacerbarile bacteriene acute ale bronsitelor cronice cauzate de Haemophilus influenzae sau Moraxella catarrhalis. Nota: lomefloxacin nu este indicat in tratamentul exacerbarilor acute ale bronsitelor cronice acute atunci cand sunt determinate de Streptococcus pneumoniae; 2. Tract urinar: a) Infectii necomplicate ale tractului urinar. Cistite determinate de Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis sau Staphylococcus saprophyticus. b) Infectii complicate ale tractului urinar determinate de Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Citrobacter diversus sau Enterobacter cloacae. Nota: eficacitatea lomefloxacin in tratamentul pacientilor cu infectii bacteriene cu Pseudomonas nu a fost silita.

Contraindicatii: Este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la lomefloxacin sau alt medicament inrudit chimic cu acesta. Lomefloxacin este contraindicat in sarcina, la femeile care alapteaza, la copin si adolescentii mai mici de 18 ani.

Precautii: Reactii la fotosensibilitate de la moderat la severe au fost obserte la pacientii expusi excesiv la lumina solara sau la cea ultravioleta, care in acea perioada au luat lomefloxacin sau alte chinolone. AŽn perioada de tratament cu lomefloxacin se vor evita expunerile excesive la soare sau la lumina ultravioleta. Tratamentul cu lomefloxacin fi intrerupt daca survine reactia de fotosensibilizare.

Interactiuni cu alte medicamente: Lomefloxacin interactioneaza cu antiacidele care contin aluminiu sau magneziu, care-i scad absorbtia prin formarea de chelati si astfel ii reduc biodisponibilitatea. Administrarea concomitenta cu acestia se face cu prudenta. S-a demonstrat ca Cimetidina interactioneaza cu alte chinolone, influentand eliminarea acestora. Aceasta interactiune duce la o crestere semnificati a timpului de injumatatire. Interactiunea lomefloxacinului cu cimetidina nu a fost studiata. Administrarea concomitenta de AINS si probenecid se face cu prudenta. Nu s-au raportat interactiuni semnificative ale teofilinei si cofeinei cu lomefloxacin.

Reactii adverse: AŽn experientele clinice, cele mai multe efecte adverse raportate au fost de o severitate redusa pana la moderata, spontan tranzitorii. Reactiile cu incidenta mai mare s-au manifestat prin aparitia unor efecte ca greata, cefalee, ameteala, fotosensibilitate, diaree.

Informatii pentru pacienti: Pacientii trebuie informati: sa bea mult lichid; lomefloxacin poate fi luat si inainte si dupa mese; administrarea de minerale sau vitamine cu minerale sau fier nu trebuie facuta in interlul de 2 ore inainte sau dupa administrarea lomefloxacin; administrarea de sucralfat si antiacide continand magneziu sau aluminiu nu trebuie facuta cu 4 ore inainte sau 2 ore dupa administrarea lomefloxacinei; lomefloxacina poate determina ameteala sau cefalee la expunerea la lumina si de aceea pacientii trebuie sa cunoasca reactia lor la administrarea lomefloxacinei inainte de a conduce sau de a executa operatii care necesita coordonare si concentrare mentala; lomefloxacin poate provoca reactii de hipersensibilitate care pot sa apara chiar dupa prima administrare - administrarea se intrerupe dupa primele semnele de rash cutanat sau alte semne de alergie; se evita expunerea excesi la lumina solara si ultravioleta in cursul tratamentului, iar acesta fi intrerupt daca apare fotosensibilizare.

Doze si mod de administrare: Un comprimat de 400 mg, o data pe zi.

Tratamentul pacientilor cu functii renale normale:

Aparat Infectie Frecventa Durata Doza zilnica

Tract respirator inferior Exacerbari acute bacteriene ale bronsitelor cronice o data / zi 10 zile 400 mg

Tract urinar Infectii necomplicate ale tractului urinar o data / zi 10 zile 400 mg

Infectii complicate ale tractului urinar o data / zi 14 zile 400 mg

Conditii de pastrare: Se face la loc uscat, racoros si protejat de lumina.

Forma de prezentare: Cutie cu blister a 5 comprimate filmate.



Producator: Dr. Reddy\ s Laboratories





Tipareste Trimite prin email



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024