mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» lidaprim, solutie perfuzabila

lidaprim, solutie perfuzabila






sulfametrolum + trimethoprimum

Forma farmaceutica: Solutie.

Compozitie: 250 ml contin:

sulfametrol 0,8 g

trimetoprim 0,16 g

hidroxid de sodiu 5,51 g

acid L- malic 2,35 g

glicerina anhidra 1,25 g

apa pentru injectii

Osmolalitate mod.: 294 mosmol/kg H2O.

Actiune terapeutica: Lidaprim contine doi agenti chimioterapici ce se potenteaza reciproc rezultand proprietati bactericide pentru concentratia in care fiecare component separat are doar actiune bacteriostatica (de inhibare a cresterii). Actiunea bactericida rezulta din blocarea a doua sisteme enzimatice de la nilul bacteriilor: sulfametrolul inhiba formarea de acid folic, prin substituirea competitiva a acidului para-aminobenzolic. Trimetoprimul impiedica formarea acidului tetrahidrofolic prin inhibarea reductazei acidului dihidrofolic. Astfel, la randul sau, este intrerupta sinteza de acid ribonucleic in microorganisme. Lidaprim actioneaza atat asupra germenilor grampozitivi cat si gramnegativi. Acestea cuprind: E. coli, Proteus mirabilis, Salmonella species, Shigella species, Vibrio cholerae, Haemophilus influenzae, Streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus (sensibil la meticilina), Yersinia pestis, Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrheae. Bacterii a caror sensibilitate poate varia: Proteus species (indole pozitiv), Serratia marcescens, Klebsiella enterobacter species, Brucella species, Pseudomonas species (nonaeruginosa), Yersinia enterocolitica, Bacteroides fragilis, Streptococcus pyogenes, Streptococcus faecalis, Staphylococcus aureus (rezistent la methicilina), Nocardia species, Toxoplasma gondii, Plasmodium species, Pneumocystis carinii. Sunt rezistente: Mycobacterium species, Treponema pallidum, Pseudomonas aeruginosa, Mycoplasma species. Farmacokinetica: Nilul sanguin maxim este atins la 30 min de la inceputul administrarii. Timpul mediu de injumatatire este de 6,4 ore pentru sulfametrol activ si 7,8 ore pentru trimetoprim nemeolizat. Lidaprim este excretat in principal prin rinichi si in cantitate redusa si prin bila. Excretia urinara in 48 ore este echivalentul a 17,4% pentru sulfametrol activ si 59% pentru trimetoprim nemeolizat.



Indicatii: Lidaprim perfuzabil este indicat in cazurile in care administrarea orala este imposibila sau nedorita sau atunci cand se urmareste realizarea unor nile plasmatice ridicate in timp scurt. Lidaprim perfuzabil poate fi utilizat profilactic sau curativ: infectii la bolnavii din sectia de terapie intensiva; infectii preoperatorii sau postoperatorii; infectii renale si de cai urinare, prostatite; infectii ale cailor respiratorii, pneumonii, pleurite; infectii ginecologice; infectii intestinale (enterite, dizenterie, febra tifoida, febra paratifoida); infectii ale cii biliare si cailor biliare; plagi infectate.

Mod de administrare: Perfuzie intranoasa. Este recomandabila folosirea unui set de perfuzie cu filtru.

Posologie: Posologie standard: adulti si adolescenti (peste 12 ani) 2 x 250 ml/zi (la 12 ore interval). Tratament intensiv in infectii sere 3 x 250 ml/zi (la 8 ore interval). Nu detinem date privind posologia la copil. Lidaprim trebuie administrat in perfuzie rapida cu durata de 30 minute (ritm de 125 picaturi/minut). AŽn general durata tratamentului trebuie sa fie limitata la 6 zile in cazul in care sunt administrate doze mari si la 10 zile pentru doze mai mici. Trecerea la administrarea orala va fi facuta cat mai repede cu putinta. AŽn cazul pacientilor cu functie renala modificata dozele trebuie reduse sau intervalul dintre doze marit in functie de clearance-ul la creatinina si de nilul plasmatic al compusului. Orientativ: in cazul in care clearance-ul la creatinina este sub 30 ml/min, se recomanda reducerea cu 50% a dozei standard. Nu va fi administrat atunci cand valorile clearance-ului sunt sub 10 ml/min!



Contraindicatii: Administrare intraarteriala! Intoleranta la sulfamide si trimetoprim. AŽn cazuri cu functie renala si hepatica ser alterate (clearance-ul la creatinina



Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024