mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» epicol retard

epicol retard






hydroxymethylpyridinum

Compozitie: Fiecare comprimat contine: 150 mg beta-Piridil carbinol, ca substanta acti (sub forma de tartrat), alcoolul corespunzand acidului nicotinic; adminstrat oral, substanta acti este eliberata prompt si pe o durata indelungata, in tractul gastro-intestinal.

Actiune terapeutica: Epicol Retard este un sodilatator cu un continut ridicat de substanta acti .Acest medicament are un efect sodilatator prelungit prin mentinerea unor concentratii normale si optime in sange pe o perioada de 6-l2 ore. Aceasta proprietate simplifica tratamentul prin prelungirea de exemplu, a interlelor de timp dintre doze. Epicol Retard este foarte bine tolerat. AŽnrosirea pielii, un efect tipic pentru deritii acidului nicotinic, nu apare decat intr-o forma slaba dupa administrarea de doze mari. O doza zilnica marita progresiv pana la 6-8 lete este bine tolerata. Administrat intr-o doza corespunzatoare, Epicol Retard reduce nivelele ridicate de colesterol in sange, din acest motiv Epicol Retard are un rol important in medicina preventi, prin contributia sa la profilaxia aterosclerozei si a complicatiilor sale, in special in cazul bolilor coronariene.



Indicatii: Pentru tratamentul tulburarilor circulatorii functionale si organice si pentru atenuarea simptomelor care insotesc aceste tulburari sau al sechelelor tulburarilor circulatorii periferice, cum ar fi maini reci si tulburari trofice ale picioarelor, claudicatie intermitenta si gangrene. Tulburari in reglarea circulatiei periferice. Reducerea nivelului ridicat de colesterol in sange si hiperlipemie. Medicina interna: endangeita obliteranta, sindromul Raynaud, acrocianoza si alte efecte ale frigului, ulcus cruris si alte tulburari ale sistemului circulator venos (complex de simptome de ulcer ricos), adeseori provocate de sunturile arteriovenoase; tulburari circulatorii, in cazurile de diabet, arterioscleroza si tromboembolism, encefalomalacie, apoplexie, simptome de angina, hipercolesterolemie. Chirurgie: sindromul Sudeck. Otologie: sindromul MA©niAŤre. Oftalmologie: ca adjunt in tratamentul obstructiei organice spastice sau tromboembolice a selor retiniene, ambliopie toxica, nevrita optica retrobulbara, retinite, coroidita, scotom, sechele ale apoplexiei, arterioscleroza.

Mod de administrare: Pentru tratarea tulburarilor circulatorii - 1 comprimat de doua ori pe zi (dimineata si seara). Pentru scaderea nivelului de colesterol - 2 comprimate de 3-4 ori pe zi - tratamentul incepe cu 1 comprimat in fiecare dimineata si seara si doza este marita cu 1 comprimat/zi, pana la 8 comprimate/zi. Dupa 6-8 saptamani doza poate fi redusa pana la 6 comprimate zilnic ca tratament de intretinere. Nota: La pacientii pre-diabetici sau diabetici, administrarea dozelor mari de beta-Piridil carbinol, precum si a altor deriti ai acidului nicotinic poate fi urmata de intoleranta la hidratii de carbon, fenomen care este oricum reversibil. Se recomanda teste ocazionale ale functiilor hepatice atunci cand medicamentul este administrat o perioada lunga de timp. Aceasta recomandare este labila si in cazul tratamentului hiperlipidemiei cu Epicol Retard. AŽnvelisul letei este insolubil, atunci cand este eliminat prin fecale nu mai contine substanta acti.



Forma de prezentare: Epicol Retard: cutii cu 2 blistere a 10 comprimate fiecare .



Producator: EIPICO





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024