mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» colistin, pulbere injectabila

colistin, pulbere injectabila






colistinum sulfas

Compozitie: Un flacon contine 500 000 UI, respectiv 1 000 000 UI colistin metansulfonat de sodiu.

Actiune farmacoterapeutica: Este un antibiotic din grupa polimixinelor, cu actiune bactericida asupra bactericida asupra germe-nilor gramnegativi, in special fata de Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes, Klebsiella, Pasteurella, Salmonella, Shigella, Haemophilus. Prezinta rezistenta la colistina toti cocii si bacilii grampozitivi, Neisseria, Mycobacterium, Corynebacterium, bacilii sporulati, inclusiv clostridiile, de asemenea fungii. Rezistenta la colistina (a germenilor initial sensibili) se instaleaza greu si este, de obicei incrucisata cu celelalte polimixine. Dupa administrare intramusculara, substanta poate fi decelata aproape imediat in sange; nivelul maxim se constata dupa 30-60 minute, concentratia mentinandu-se ca atare timp de 8-l2 ore la persoanele cu functie renala normala. Antibioticul se distribuie in tot organismul, concentratiile pulmonare depasindu-le pe cele sanguine; prezenta in bila se deceleaza numai dupa doze relativ ridicate, iar bariera oculara, cea meningeala si cea placentara pot fi cu greu trecute de colistin. Perioada biologica de injumatatire a colistinei (administrata parenteral) e de 1,6-2,7 ore. Colistina se elimina rapid prin rinichi, in forma activa. La copin mici, inclusiv la prematuri si la nou-nascuti, eliminarea e mai rapida, iar la persoanele in varsta si la bolnavii cu insuficienta renala viteza de excretie scade, necesitand adaptarea corespunzatoare a posologiei.



Indicatii: AŽn principiu, Colistinul e indicat in tratamentul infectiilor cu caracter general sau local, generate de germeni gramnegativi, sensibili la acest antibiotic; infectii urinare (colibaciloza, pielonefrite, cistite, uretrite); infectii postoperatorii (abcese, flegmoane s.a.); infectii biliare (angiocolite, colecistite); infectii otice (otite, mastoidite).

Contraindicatii: Sensibilizarea la colistina (exceptionala).

Precautii: AŽn prezenta unei insuficiente renale se impune pe langa ajustarea posologiei, o supraveghere atenta a bolnavului: se va urmari aparitia unor eventuale parestezii periorale si se va controla functia renala. Aceeasi supraveghere e necesara la pacientii supusi unui tratament indelungat cu colistina.

Reactii adverse: Parestezii la nivelul limbii si al extremitatilor, urticarie, prurit generalizat, vertij, tulburari de vorbire; fenomenele de mai sus se amelioreaza prin intreruperea tratamentului.



Posologie si mod de administrare: Doza medie zilnica e de 50000 UI/kg corp (la persoanele in varsta si la bolnavii cu insuficienta renala se impune scaderea acesteia, iar la nou-nascuti, inclusiv la pre-maturi, doza zilnica medie poate fi marita pana la 100000 UI/kg corp. Colistinul poate fi administrat: intramuscular (doza zilnica se fractioneaza in 2-3 injectii); in perfuzie venoasa lenta; in aplicatii locale (instilatii, spalaturi, masari, pe plagi infectate in fistule etc). Pentru administrare parenterala, solutia se prepara dizolvand continutul unui flacon in 2-3 ml apa distilata pro injectione, iar pentru aplicatii - in 20-50 ml de solutie clorosodica izotonica.

Prezentare farmaceutica: Flacoane a 500000 UI. Flacoane de 1000000 UI.

Conditii de pastrare: La adapost de caldura si lumina. labilitate: 3 ani.



Producator: Antibiotice-Iasi





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024