mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» ciproheptadina

ciproheptadina






ciproheptadinum

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand ciproheptadina hcl. 4 mg (tub cu 20 buc.).

Actiune terapeutica: Antihistaminic si antiserotoninic activ, slab parasimpatolitic si sedativ; mareste apetitul si influenteaza pozitiv curba ponderala si cresterea copiilor.

Indicatii: Rinita alergica si vasomotorie, dermatita de contact si alte dermatoze alergice pruriginoase, prurit in varicela, reactii locale la intepaturi de insecte, alergii medicamentoase, alergie fizica, profilaxia reactiilor alergice la sange si plasma, adjuvant in tratamentul socului anafilactic (dupa rezolvarea fazei acute prin adrenalina si alte masuri); cefalee vasculara si histaminica; sindrom dumping postgastrectomie, hipermotilitate intestinala prin carcinoid, carcinoid gastric secretor de serotonina si histamina; inapetenta, mai ales la copii.

Mod de administrare: Oral, la adulti 1 comprimat (4 mg) de 3-4 ori/zi, la copii 0,25 mg/kg corp si zi, 1/2 comprimat la copii intre 2 si 6 ani, 1 comprimat de 2-3 ori/zi intre 7 si 15 ani.

Reactii adrse: Somnolenta, ocazional uscaciunea gurii, anorexie, greata, tulburari de mictiune, ameteli; uneori, la dozele mari, confuzie si ataxie, iar la copii fenomene de excitatie.

Contraindicatii: Glaucom cu unghi ingust, stenoza pilorica, adenom de prostata, batrani, debilitati, copii sub 2 ani, mame care alapteaza; prudenta in timpul sarcinii, in astmul bronsic, hipertiroidism, boli cardio - vasculare, hipertensiune arteriala si cand se face tratament ambulator la bolnavi cu profesii care solicita atentie si indemanare. Nu se asociaza cu inhibitori de monoaminooxidaza; prudenta cand se asociaza bauturi alcoolice, medicamente deprimante centrale (potentare), antidepresi triciclice (risc crescut de retentie urinara si glaucom).



Producator: Terapia S.A.





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024