mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Medicamente
Index » Medicamente
» aminoglutetimid (aminoglutethimidum), comprimate

aminoglutetimid (aminoglutethimidum), comprimate






Compozitie: 1 comprimat contine aminoglutetimida 3-(4-aminofenil)-3 etil-2, 6-piperidindiona 250s mg si excipienti q.s.

Actiune terapeutica: Datorita capacitatii sale de a bloca o serie de reactii de hidroxilare din lantul sintezei hormonilor steroizi, prin legarea competitiva cu citocromul P-450, aminoglutetimida blocheaza steroidogeneza din corticosuprarenale si estrogeneza din tesuturile extraglandulare. De asemenea, aminoglutetimida produce multiple actiuni meolice: inhibitia sintezei de tiroxina, accelerarea meolismului glucocorticoizilor de sinteza si modificarea meolismului degradativ al steroizilor.

Indicatii: Cancerul de san metastazat inoperabil, la femei post-menopauza sau ovariectomizate. Hipercorticism: sindromul Cushing, datorat tumorilor corticosuprarenalei, producerii ectopice de ACTH; unele cazuri de hiperaldosteronism.

Contraindicatii: A始 pre-menopauza, intrucat blocheaza productia de estrogeni a ovarului; porfirie; hipersensibilitate la aminoglutetimida.

Efecte secundare: Tolerabilitatea aminoglutetimidei variaza mult de la un individ la altul. Prin afectarea preponderenta a sistemului ners central, pot sa apara: obnubilare, letargie si, la doze mari, ataxie. A始 primele doua saptamani, indiferent de doza administrata apare un exantem insotit uneori de febra, care poate sa dispara dupa 7-l0 zile; persistenta acestuia impune intreruperea tratamentului. A始 unele cazuri, izolate, apar diminuari ale functiei tiroidiene si modificari ale formulei sanguine. Fara a fi dependente de doza administrata, pot sa apara unele tulburari gastrointestinale (greata, diaree).

Mod de administrare: Este recomandata spitalizarea pacientilor cateva zile pentru a se fixa posologia corecta. Produsul se administreaza progresiv, la inceput in doze mici (250 mg/zi), farizand astfel toleranta produsului. Ultima priza trebuie administrata seara, inainte de culcare. A始 carcinomul de san metastazat, se administreaza 250 mg de 4 ori pe zi asociat cu 20 mg cortizon sau 25 mg acetat de cortizon. A始 caz de intoleranta, doza se reduce temporar. A始 adenomul corticosuprarenalei (sindrom Cushing), se administreaza cate 250 mg de 2-4 ori pe zi. Aceasta doza este suficienta pentru a normaliza cortizonul plasmatic. A始 carcinomul sau hiperplazia suprarenalei (sindrom Cushing) sunt necesare doze mai mari (pana la 500 mg, de 4 ori pe zi). Doza standard in hiperaldosteronism este de 250 mg in 3-6 prize pe zi.

Forma de prezentare: Flacon a 40 comprimate.

Conditii de pastrare: Ferit de caldura, lumina si umiditate.



Producator: Sindan





Tipareste Trimite prin email






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Medicamente:


 
Fa-te cunoscut! invitatie
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie 2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie 3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai
Cauta in site:  
 
Taguri:
buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
Sambata
2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024