mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reactii adverse medicamentoase
Index » Farmacologie clinica » Reactii adverse medicamentoase
» Comentarii generale

Comentarii generale







Nici un medicament nu este complet lipsit de efecte secundare, iar un efect secundar pentru un pacient poate fi efectul farmacologic dorit pentru un alt pacient. Reglementarile curente privind medicamentele permit medicilor sa aiba o incredere considerabila in puritatea, biodisponibilitatea si eficacitatea medicamentelor pe care le prescriu. Totusi, medicii trebuie sa cantareasca bine toxicitatea potentiala, in raport cu beneficiile posibile. Astfel, toxicitatea care ar fi acceptata in cazul unui agent antineoplazic eficient nu este permisa la contraceptile orale. Datorita numarului mic de pacienti tratati, necesari in studiile de premarketing, nu pot fi identificate reactiile adrse rare, de aceea, prima responsabilitate pentru identificare si raportarea acestor efecte revine clinicianului, prin folosirea unor variate sisteme nationale de raportare a reactiilor adrse, cum ar fi cele elaborate de Food and Drug Administration in Statele Unite ale Americii si Committee on Safety of Medicine in Marea Britanie. Publicarea unei reactii adrse recent identificate poate stimula, intr-un timp scurt, raportarea unor reactii similare, care anterior nu erau recunoscute.
Prenirea reactiilor adrse la medicamente implica, in primul rand, un indice mare de suspiciune ca aparitia unui nou semn sau simptom poate fi legala de medicament. Reducerea dozei sau intreruperea medicatiei suspectate clarifica de obicei problema reactiilor toxice dependente de concentratia medicamentului. Medicii trebuie sa cunoasca bine efectele adrse
obisnuite ale medicamentelor pe care le utilizeaza, iar atunci cand au dubii sa consulte literatura de specialitate.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Farmacologie clinica:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai