mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Actiunile variabile ale medicamentelor
Index » Farmacologie clinica » Actiunile variabile ale medicamentelor
» Interactiuni medicamentoase

Interactiuni medicamentoase







Efectele unor medicamente pot fi marcat modificate prin administrarea altor agenti. Asemenea interactiuni pot compromite intentia terapeutica, prin amplificarea actiunii medicamentului (cu efecte adverse) sau diminuarea acesteia, pana la ineficienta terapeutica. Interactiunile medicamentoase trebuie luate in consideratie in diagnosticul diferential al raspunsurilor terapeutice neasteptate la medicamente, tinand seama si de faptul ca pacientii vin deseori la medic cu o mostenire de medicamente prescrise in cursul experientelor medicale anterioare. O anamneza meticuloasa referitoare la medicatiile primite minimaliza elementele necunoscute din spectrul terapeutic. Aceasta trebuie sa includa examinarea tratamentelor medicamentoase anterioare si, daca este necesar, apelarea farmacistului pentru a identifica prescriptiile.
Exista doua tipuri principale de interactiuni medicamentoase. Interactiunile farmacocinetice rezulta din modificarea distributiei medicamentelor la locurile lor de actiune. Interactiunile farmacodinamice sunt datorate modificarii reactivitatii organului sau sistemului tinta.

elul 68-4 furnizeaza un index al interactiunilor medicamentoase discutate in acest modul. Sunt incluse interactiuni care s-au dovedit semnificative clinic si cate care sunt potential atat de periculoase incat au fost preluate din date experimentale sau din raportari clinice izolate care sugereaza posibilitatea aparitiei lor.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor




  Sectiuni Farmacologie clinica:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai