mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Afectiunile nervilor cranieni
Index » Endocrinologie si metabolism » Afectiunile nervilor cranieni
» Iritarea nervilor

Iritarea nervilor







Sa citim mai intai relatarea unui preot: Ca urmare a unei emotii olente si a nelinistilor, la sfarsitul lui iulie 1884 am fost afectat de o boala care, la inceput, se manifesta prin frecvente batai ale inimii si printr-o dificultate constanta in respiratie, insotite de o slabiciune generala. Aceasta stare ma nelinistea mult. Ritmul cardiac s-a resilit dupa cateva luni. Dar atunci au aparut alte simptome: accese de astm uneori foarte olente si nelinistitoare, o tensiune dureroasa coborand pana in abdomen. Simteam aceasta apasare in principal in regiunea costala, uneori si in maduva spinarii. De multe ori am fost cuprins de o foarte mare oboseala a membrelor cu dureri in articulatii. Pe langa acestea, constipatia si acumularile de gaze in tubul digestiv imi torturau abdomenul. Vocea imi era slaba, fiindca adesea nici nu puteam sa vorbesc fara a-mi accentua suferinta. Tot de atunci am inceput sa am ameteala, greutate, dureri uneori olente in cap, pana intr-acolo incat, din cand in cand, sunt incapabil sa gandesc si sa ma concentrez asupra oricarui lucru. O data cu toate aceste neplaceri o melancolie nedefinita a pus stapanire pe sufletul meu; ea ma duce cateodata la disperare.



Medicii au cosiderat boala mea drept o nevralgie2. Doi dintre ei, unul alopat si unul homeopat, amandoi celebri, mi- au prescris niste remedii (dusuri, dieta, bromura de potasiu, oxid de zinc, fosfat de sodiu etc.) care n-au avut nici un rezultat sau uneori, mi-au facut rau. O clipa, am crezut ca intrezaresc succesul in ceea ce mi-a recomandat un al treilea medic: bai generale reci si multa miscare in aer liber. Iata, sunt sase luni de cand sufar astfel si acum am sfarsit prin a-mi cauta salvarea doar in apa".
Bolnavul a spus ce-a avut de spus; acum sa-l prim putin. Chipul este
extraordinar de rosu, pleoapele ii sunt galbene, urechile si buzele stacojii cu pete lide. Mai are putin par, cu toate ca nu numara decat vreo treizeci de ani. Ce concluzie sa tragem din toate aceste semne? Desigur, un aflux prea puternic de sange catre cap si catre piept. Durerea la frunte demonstraza olenta cu care sangele se indreapta spre extremitatile superioare, unde abundenta lui produce o dilatare a venelor.

Se poate spera la insanatosire in acest caz, si daca da, cum o obtinem? Sa atacam mai intai inamicul in doua locuri principale, capul si pieptul. Amandoua sunt supuse presiunii sangelui, in asa masura incat trebuie neaparat sa-l deturnam. Abia dupa aceea ne vom putea gandi la ndecarea anomaliilor (obstruari, dilatatii ale venelor etc.) de la nivelul capului si pieptului, pentru ca in, final, sa exercitam
0 actiune generala asupra intregului corp.
Iata deci seria de aplicatii care vor fi practicate: baie de abur la picioare, baie de abur la cap, semi-impachetare, halatul spaniol, mers pe pietre, afuziuni superioare si inferioare, plimbare cu picioarele goale (prin zapada proaspat cazuta).In intervalul de trei saptamani, starea bolnavului s-a ameliorat considerabil; dar, pana la resilirea completa - raul fiind atat de avansat si de inradacinat -a fost nevoie de luni de zile.


Experienta il invata pe pacient sa aprecieze efectul diverselor aplicatii, el va sti singur care din ele exercita actiunea cea mai favorabila si le va repeta pe acestea cel mai frecvent.

Dar el se va pazi cu grija sa dea atentie doar uneia sau alteia din aplicatiile locale, fiindca, pentru a nu tulbura armonia si progresul rational al operei de ndecare, intotdeauna trebuie sa alaturam aplicatiilor locale, pe cele generale, adica acelea ce actioneaza asupra intregului organism.
Un preot din Boemia face urmatorul expozeu:in urma excesului de actitate am fost cuprins, acum opt luni, de olente pulsatii de inima si de insomnie; mai tarziu de eructatii1, de o umflare a abdomenului si de jena in respiratie. Din vreme in vreme incerc niste senzatii insolite, dureri in maini si in picioare, agitatie, mai apoi tremur, si o data cu aceasta ma cuprinde o oboseala, o slabiciune extrema. Pofta de mancare si scaunele lipsesc."
La sosirea sa, pacientul parea epuizat, chipul ii era ingalbenit. Dupa sapte saptamani de tratament, era vesel si sanatos, avea o infatisare proaspata si somnul ii revenise si el incet-incet.

Iata in ce a constat tratamentul; 1. in primele trei saptamani, baie de jumatate a corpului in fiecare noapte (la isirea din pat); dimineata afuziune superioara si mers prin apa; afuziune dorsala si baie de jumatate a corpului dupa-amiaza, in fine, plimbare prin iarba uda (in fiecare zi); 2. mai tarziu, afuziune superioara cu cea a genunchilor si bai de jumatate a corpului si de doua ori baie de abur la picioare. Pentru uz intern, in fiecare zi 8-l0 seminte de ienupar, precum si un ceai de pelin si sal e.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Endocrinologie si metabolism:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai