mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali
Afectiuni ale ovarului si ale aparatului reproducator feminin
Index » Endocrinologie si metabolism » Afectiuni ale ovarului si ale aparatului reproducator feminin
» Hipouricemia

Hipouricemia


Share



Hipouricemia, definita ca o concentratie de urat seric mai mica decat 120 [imol/1 (2 mg/dl) poate rezulta din productia scazuta de urat, excretia crescuta de acid uric sau din combinarea ambelor mecanisme. Aceste constatari de laborator apar la mai putin de 0,2% din populatia generala si la 0,8% din indizii spitalizati. Hipouricemia nu determina simptome identificabile sau patologice si de aceea nu necesita terapie. Ea este totusi un semn de patologie potentiala si cauza sa ar trebui determinata.

Frecvent, hipouricemia rezulta din excretia crescuta de acid uric. Constatarea unor cantitati normale de acid uric in urina din 24 de ore la un indid cu hipouricemie este dovada unei cauze renale. Medicatia cu proprietati uricozurice ( elul 344-2) include aspirina (la doze de peste 2g/zi), materialele de contrast pentru raze X si glicerilguaiacolatul. Nutritia totala parenterala prin hiperalimentatie intravenoasa poate cauza hipouricemia, probabil un rezultat al continutului inalt in glicina al infuziei hiperalimentare. Alte cauze ale cresterii clearance-ului de urat includ: boli neoplazice, ciroza hepatica, diabetul zaharat, secretia inadecvata de vasopresina si deficiente in transportul tubular renal cum ar fi sindromul primar Fanconi si sindromul Fanconi cauzat de boala Wilson, cistinoza, mieloamele multiple, intoxicatia cu metale grele si deficientele congenitale izolate in transportul bidirectional de acid uric.
Hipouricemia cauzata de productia scazuta de urat este acompaniata de niveluri foarte scazute de acid uric urinar. Acumularea de alte nucleozide purinice si baze poate aparea in dependenta cu un defect specific. Indizii tratati cu alopurinol si unii subiecti cu boli neoplazice sau disfunctii hepatice severe sunt hipouricemici si excreta cantitati crescute de hipoxantina si xantina in urina. Deficienta de xantin oxidaza poate fi mostenita sau dobandita. Formele mostenite includ deficienta izolata de xantin oxidaza si deficientele de xantin oxidaza si sulfit oxidaza combinate. Ambele determina hipouricemia si xantinuria. Indizii afectati nu excreta acid uric si pot dezvolta nefrolitiaza xantinica. Indizii cu deficienta de purin nucleozid fosforilare, o eroare innascuta de meolism ce cauzeaza disfunctia imunologica cu deficit de celule T, sunt hipouricemici si excreta cantitati crescute de guanozina, dezoxiguanozina, inozina si dezoxiinozina in urina.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Endocrinologie si metabolism:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai