mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  



Ghid medical
Index » Dieta nutritie
» Visez. .. sa ma ingras

Visez. .. sa ma ingras







Stiati ca trei sferturi dintre femeile nemultumite de silueta lor seaza sa slabeasca, iar un sfert vor sa se ingrase? In cazul lor, procesul de descompunere a substantelor nutritive - disimilarea - domina asupra acumularii - asimilarea. Oricat de mult ar manca, ele nu reusesc sa se ingrase. "Fericitele-e-e\" - aud un suierat indios. Nu le indiati! Problema slabutelor nu este cu nimic mai putin tragica decat chinurile grasutelor. Imaginati-va o persoana careia coapsele ii ies prin sacou, claculele ii ies in afara asemenea lamelor foarfecelor de gradina, iar slabiciunea corpului este ata! de mare incat paltonul de iarna nu este mai usor decat o haltera.
Multe persoane incearca sa indrepte lucrurile prin consumarea in exces a dulciurilor - si din aceasta cauza slabesc si mai mult. Consumand carbohidrati, aceste persoane isi stimuleaza glanda tiroida, care incepe sa lucreze mai intens. Rezultatul: dimineata, "lacoma\" se trezeste cu niste palpitatii ingrozitoare, cu dureri articulare in tot corpul si observa cu groaza ca a pierdut in greutate 400-800 g. Sa manance sanatos, se spune. Alimentele grase - smantana, untul, frisca - provoaca aparitia cosurilor, carbunculelor si acneei. Astfel incat claponul, si nu omul poate sa manance mult si sa se in grase.


Daca aveti glanda tiroida supraactiva si suprarenalele fara putere, cel mai probabil ca veti ramane slabe pana la varsta medie, pana in momentul in care va scadea actitatea ovarelor (ovulelor) si a glandei tiroide. Acum incepe si cresterea masei corporale. Insa puteti obtine o normalizare a greutatii daca mancati mai putin. Verificati-va starea matinala: daca nu aveti pofta de mancare si va chinuiti sa luati micul dejun este vorba despre "mahmureala\" bilei, provocata de cantitatea mare de alimente consumate ia cina si de aceea ca cina nu a fost digerata pana dimineata. Daca sariti peste cina si peste "perechea de sandsuri\" inainte de culcare, pofta de mancare va reveni la normal.
Iata inca un argument: persoanele cu o masa scazuta a corpului au, de obicei, o aciditate gastrica crescuta. Mancarea ajunge in intestin din stomac numai atunci cand masa semidigerata dene alcalina din acida. Numai in acest moment, organismul nostru elibereaza "catre iesire\" substantele ramase. O cantitate mare de alimente, in special carbohidrati, tine pe loc procesul de digerare-incep fermentarea, formarea toxinelor, organismul care nu primeste substantele nutritive arde depozitele de grasimi care si asa nu sunt de ajuns. Omul mananca mult si slabeste mult. Dar daca el ar manca portii mici. bine mestecate, nu si-ar intoxica organismul si nu si-ar distruge la propriu toate resursele.
Astfel ca pentru a va ingrasa mancati mai putin! Printre altele ca si cei care au nevoie de cu totul altceva- sa scape de kilogramele in plus! Ganditi-va numai de la inceput-sunt in plus sau nu?
Pentru cele care vor sa scape de coapsele ascutite si de coatele intepatoare propunem cateva retete fitoterapeutice.


. 20 g frunze de urzica si 10 g radacini de iarba-mare se amesteca cu zahar. Se ia cate o lingurita intr-o jumatate de pahar cu lapte, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.
. Cate 2 parti de seminte de in si sulcina, radacini de papadie, cate o parte frunze de urzica si pelin de gradina se amesteca cu o cantitate mica de zahar. Se ia cate o lingurita
de 2-3 ori pe zi, cu 30-40 de minute inainte de masa.
. Cate 100 g sunatoare, flori de tei; cate 50 g radacini de papadie, coada-soricelului, radacini sau frunze si flori de scai, frunze si flori de ciulin, urzica; cate 20 g fierea-pamantului si radacini de nalba-mare se toaca marunt, se amesteca. O lingurita din acest amestec se pune intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 30 de minute, dupa o ora se strecoara. Se bea caldut de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
. 70 g radacini de valeriana se pun intr-un litru de apa rece, se lasa la macerat 24 de ore. Se bea cate 150 ml cu o jumatate de ora inainte de masa.
. 10 g matase de porumb se pun intr-un pahar de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 2 ore in termos. Se ia cate o lingura de 4-5 ori pe zi, inainte de masa.
. 200 g tarate se pun intr-un litru de apa fiertrinte, se fierb i5 minute, se strecoara prin 4 straturi de tifon. Se bea cate o jumatate de pahar sau un pahar intreg de decoct de 3-4 ori pe zi, inainte de masa.
Pentru legarea carbohidratilor in cazul obezitatii includeti in alimentatie:
. praf din scoruse sau suc proaspat de scoruse;
. o lingura de sale se pune in 200 ml apa fierbinte, se fierbe 3 minute, se lasa la infuzat 40 de minute. Se bea cate o jumatate de pahar de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
Iar celor care au hotarat sa nu se limiteze la decocturi si ceaiuri le propunem sa analizeze mai atent beneficiile si neajunsurile celor mai populare diete de astazi.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor