mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Obezitatea

Obezitatea







OBEZITATEA ESTE DEFINITA ca depozitarea excesiva a grasimii in corpul omului. Depasirea cu 20% la barbati si 30% la femei a cantitatii de grasime din corp raportata la greutatea corporala totala se incadreaza deja in limitele obezitatii. ■
Grasimea reprezinta in medie 15 % din greutatea corporala a unui individ. Ea se gaseste in maduva osoasa, in diferite organe cum ar fi: muschi, intestine, sistemul nervos central etc. si este esentiala pentru functionarea normala a organismului.In afara acestora, mai exista grasime in depozitele adipoase de sub piele din jurul organelor interne. Aceasta este grasimea nesanatoasa asupra careia vom insista mai mult in aceasta sectiune. Este foarte importanta reducerea grasimii din aceste depozite. in primul rand, pentru a ne pastra sanatatea cat mai mult timp nealterata, iar in al doilea rand. pentru aspectul nostru estetic.
Observatiile statistice si cercetarile stiintifice demonstreaza cu claritate ca persoanele obeze nu pot aa niciodata o viata lunga si sanatoasa. Morbiditatea si mortalitatea este cu mult mai mare la obezi decat la persoanele cu greutate corporala normala.


Obezitatea este asociata frecnt cu: bolile de inima, diabetul zaharat, hipertensiune arteriala, litiaza biliara, constipatia.

spondiloza lombara, artrite, varice ale gambelor, ciroza hepatica, cancer de colon, rect sau prostata - la barbati; si cancer de col uterin, uter, ovare, san - la femei.
In afara tuturor acestor posibilitati de imbolnavire fizica, aspectul inestetic neplacut va influenta negativ perceptia imaginii personale. Acesti indivizi vor demonstra lipsa increderii in fortele proprii, pesimism, depresie si gandire negativa.
Persoanele obeze sunt frecnt ridiculizate de restul colectivitatii ceea ce duce uneori la reducerea performantelor intelectuale; se integreaza mai greu in colectivitate si adesea nu ajung sa obtina performante de varf in viata lor.
Mentalitati chi si noi
Noi consumam, prin miscare fizica mai putine calorii astazi decat am consumat cu zeci de ani in urma cand munca campului era activitatea noastra primara. De aceea nu este de mirare ca intr-o viata sedentara si stresanta, cu mai multe posibilitati alimentare, oamenii ajung sa se ihgrase.



Aceleasi obiceiuri alimentare pe care le am noi. Ie vor aa si copin nostri. Peste 50% din copin grasi se vor transforma in adulti grasi. Daca ambii parinti sunt grasi, sansa ca acest copil sa ajunga obez este foarte mare. Formarea unor deprinderi de alimentatie sanatoasa si de miscare fizica va influenta in mod favorabil orientarea spre un mod de viata sanatos atat a noastra cat si a propriilor nostrii copii.
Obezitatea este o problema de sanatate grava in Romania. Dar din fericire, atat obezitatea cat si consecintele ei sunt rersibile.
Este de preferai prenirea obezitatii cleeat lupta cu excesul de grasane si consecintele ei neplacute.
Atat prenirea obezitatii cat si rezolvarea ei va sunt dezvaluite in aceasta sectiune. Citeste in continuare si le i descoperi.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor