mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Fructe
Index » Dieta nutritie » Fructe
» Rodiul

Rodiul







Sinonime: Rodier, rubin, arodie, bodier, poraogram, pitlijan.
Parti folosite: Coaja fructului uscat, coaja radacinii proaspete sau uscate, frunzele proaspete, fructele proaspete, florile.
Habitat: Originar din India.

Florile de rodiu, pregatite cu zahar, opresc scurgerile uterine, dizenterice sau diareice. Sub forma de infuzie, sint binefacatoare in caz de diaree, de singerari ale pielii, de hernie, ptoza intestinala sau hemoptizie.
Coaja de rodiu trebuie sa fie proaspata si uscata: este mai astringenta decit florile si se foloseste in special la calmarea hemoroizilor si a hemoragiilor uterine si nazale. Vinul din coaja de rodii, baut cald, calmeaza durerile dentare.


Coaja radacinii, sub forma de decoct sau pulbere, este un puternic vermifug, indeosebi impotriva teniei, dar si a ascarizilor: se lasa la macerat, timp de 24 de ore, 50 g de coaja de rodiu in 250 g de apa; apoi, la foc mic, se reduce la jumatate cantitatea de apa, iar licoarea astfel obtinuta se da bolnavului in doua reprize, adaugindu-se, pentru indulcire, \' citeva picaturi de alcool de menta, care-i vor atenua gustul amar. De retinut ca decoctul distruge si amibele.

Rodiul este si un remarcabil tonifiant al inimii. Curata gura si opreste varsaturile femeilor gravide.
Dulceata din flori de rodiu are virtutea de a opri orice scurgere vaginala. Decoctul din seminte de rodii sint bune sub forma de irigatii vaginale, curatind, purificind si oprind leucoreea.
Proprietatea cea mai remarcabila a radacinii ramine actiunea ei impotriva bacilului Koch.
Decoctul din radacina de rodiu se foloseste cu succes sub forma de clisma, purificind intestinul de toti parazitii intestinali.
Rodiul este bogat in vitamina B2 si in mangan, una dintre componentele indispensabile ale vietii celulelor. Manganul este prezent si in ovaz, secara, orz, mei, mazare, fasole, linte si orez nedecorticat. Vitamina B2 favorizeaza respiratia, oxidarea celulara, eliminarea renala a apei si sarii absorbite peste zi si cresterea la copii si tineri. Carenta de vitamina B, se manifesta prin tulburari de crestere (rahitism), oculare (fotofobie, senzatia de usturime sau de nisip in ochi, oboseala, scaderea acuitatii vizuale, lacrimare, spasme ale pleoapei, opacizarea corneei), cutanate (pete rosii, descuamare), ale unghiilor (care devin mate si casante), ale mucoasei (crapaturi ale buzelor, Fisuri ale comisurii labiale, siomatita, senzatia de uscaciune a gurii).



» Aplicatii Afectiuni intestinale


Amibiaza

Colici


Diaree

Dizenterie


Parazi[i

Ptoza Hemoragii


Rani

Metroragie


Hemoragie nazala

Plagi


Ulcere Afectiuni ginecologice

Leucoree Afectiuni ale stomacului


Dureri

Dispepsie


Edemul picioarelor Afectiuni respiratorii

Astm


Bronsita

Tuberculoza rtij - Sincopa Stari febrile

» Proprietati


Anii bac ier ian

Anti diareic


Astringerit

Cefalic


Colagog

Emenagog


Racoritor

Stomahic



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor