mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Fructe
Index » Dieta nutritie » Fructe
» Maslinul

Maslinul







Sinonime: Masin, maslin.


Parti folosite: Fruzele, fructele, uleiul, scoarta.

Habitat: Originar din bazinul mediteranean. Creste pe soluri uscate si argiloase.

Maslinul este un dar prodential pentru bazinul mediteranean deoarece, pe linga proprietatile lui gastronomice, prezinta multiple rtuti medicale.
Aplicarea de ulei de masline pe o suprafata iritata reduce patrunderea substantelor toxice.
Maslinul ajuta la drenarea ficatului, fiind recomandat in special suferinzilor de insuficienta hepatica, precum si diabeticilor.


Uleiul de masline contribuie la diminuarea hiperclorhidriei, precum si la dizolvarea calculilor biliari; este eficient si in caz de constipatie. De asemenea, ndeca obstructiile ficatului.
Frunzele de maslin, sub forma de infuzie, atenueaza hipertensiunea, dilatind arterele si venele.
Maslinul reduce uremia. Este eficace impotriva edemelor, calculilor biliari, colicilor nefritice si hepatice, precum si in caz de colita.
Uleiul nerafinat de masline contine foarte multa tamina E care, printre altele, are proprietatea de a regenera celulele organismului, in special ale ficatului si mucoaselor, si de a intirzia imbatrinirea provocata de uzura prematura a celulelor insuficient oxigenate.
Uleiul de masline este foarte bun in masaje prelungite, pentru a stimula corpul copiilor rahitici sau anemici. Frectiile sau masajele cu ulei de masline amestecat cu usturoi ras calmeaza durerile reumatismale sau musculare. Acest amestec este exceient si in caz de entorse sau nevrite. Masajele coloanei vertebrale contribuie la indepartarea oboselii si recapatarea fortelor.
Pentru eliminarea sedimentelor din ca biliara, este de ajuns sa luam zilnic, dimineata, pe stomacul gol, o lingura de ulei de masline cu un pahar de suc de portocale sau de lamiie.
Frunzele de maslin contin o glicozida cu proprietati hipoglicemiante si hipotensive (care reduce cantitatea de zahar din singe si scade tensiunea arteriala).
Administrat sub forma de clisme, uleiul de masline permite evacuarea materiilor dure si ndeca constipatia cronica. De asemenea, poate fi folosit impotriva oricarui tip de otrare.
Uleiul de masline - cite 2-4 linguri dimineata, pe stomacul gol - combate cu succes colicile nefritice sau hepatice, precum si crizele de apendicita.
Sub forma de frectii, calmeaza durerile articulare ale bolnalor de guta si reda flexibilitatea articulatiilor intepenite. Aplicat sub forma de masaj, ndeca gingiile inflamate, intareste dintii care se clatina si contribuie la albirea lor.


Uleiul de masline curata si fortifica pielea capului. Debaraseaza capul de paduchi si de alti paraziti si prene caderea parului (cite o frectie usoara dupa fiecare spalare cu sampon).

Frunzele de maslin pisate si folosite in comprese sint foarte bune in tratamentul ulcerelor gurii, precum si al ailor inflamatii ale catatii bucale. in infuzie - cite 100 g de frunze la 1 litru de apa - sint tonice, febrifuge si astringente. Actiunea lor este si mai puternica daca sint amestecate cu frunze de sc, de paducel, de roiba sau de frag.
In caz de febra puternica, frunzele de maslin uscate inlocuiesc cu succes chinina.

Infuziile de frunze sau din scoarta de maslin sint remarcabile in tratarea gutei si reumatismului, precum si in stimularea secretiei urinare.


Decoctul din frunze de maslin are rtuti hipotensive.


Remediu contra colicilor nefritice sau hepatice

Se bea un pahar de ulei de masline in mai multe reprize. Durerile vor scadea, apoi vor inceta rapid.
Remediu contra reumatismului, gutei si artritismului Aplicate sub forma de masaj sau freejie, florile de musetel macerate in ulei de masline calmeaza durerile reumatismale.


» Aplicatii

Afectiuni hepatobiliare Cal cu ii biliari


Bila lene^A

Colica hepatica


Insuficienta Afectiuni vasculare

Arterioscleroza


Hipertensiune

Angina pectorala


Uremie Diabet Afectiuni ale pielii

Furuncule


Mtncarimi

Abcese


Ulcer

Inflamajie


Arsuri

Plagi


Eczeme

Crevase Afectiuni urinare


Colica nefritica

Nefrita


Catcuti

Nisip


Reumatism - Guta Artritism Afectiuni ale gurii

Afle


Ulcer

Gingita Afectiuni intestinale
Constipatie Afectiuni ale stomacului


Ulcer

Afectiuni pulmonare Afectiuni ginecologice
Hemoragie uterina Menstruatie abundenta Caderea parului (sub


forma de frectii)


» Proprietati

Anti inflamator Anti diabetic Antispastic (frunzele) Antisudoral Aperitiv
Astringent (frunzele) Colagog Col eretic Diuretic Feb ri fug Hipoglicemiant » Hipotensiv (frunzele) Laxativ Nutritiv Stomahic
Vasod ii atator (frunzele) Vulnerar (ndeca ranile)


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor