mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Fructe exotice
Index » Dieta nutritie » Fructe » Fructe exotice
» Bananele

Bananele







Bananul sau Bananierul (Musa sapientum L. si alte specii) este un pom subtropical, cultit in sud-estul Asiei, in America de Sud si Centrala, precum si in alte tari mediteraneene.
Bananele sunt bace mari, lungi de 20'25 cm si groase de 4'5 cm, grupate in inflorescente ; au forma arcuita, culoarea cojii verde in momentul recoltarii si galben-deschis la coacerea deplina. Miezul lor este albicios, fainos, dulce si intens aromat. Coaja fructului este groasa si se desface usor de miez.In momentul recoltarii, bananele contin 5'12% amidon. Dupa 7'10 zile de pastrare, amidonul se solubilizeaza aproape total.
Temperatura optima de pastrare a bananelor este de 12'14A°C, iar higroscopicitatea aerului de 85'90%. in astfel de conditii, bananele se pot pastra circa doua saptamani. Temperaturile de peste 14A°C grabesc coacerea fructelor in depozit (camera), iar cele scazute produc deranjamente fiziologice deoarece bananele sunt sensibile la frig. i
La supracoacere, coaja bananelor se pateaza, iar miezul se bru-nifica si se inmoaie. Cand coaja incepe sa se brunifice in zona pedun-culului, banana trebuie consumata, deoarece nu se mai poate pastra fara deprecieri calitative.
bananele contin hidrati de carbon, provitamina A, vitamine din grupa B, vitaminele C si E, saruri minerale si alte substante. Ele sunt indicate in anemii, astenii, surmenaj intelectual, crestere, menopauza, artritism, plagi atone etc.
Din banane verzi si din coaja lor se prepara medicamente utilizate in tratamentul diabetului zaharat, and actiune hipoglicemianta.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor