mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Componentele fructelor
Index » Dieta nutritie » Fructe » Componentele fructelor
» Amidonul

Amidonul





Amidonul se gaseste, sub forma de granule (graunciori) de diferite forme si marimi (9 ' 200 microni), in frunze si fructe. Foarte bogat in amidon este miezul castanelor comestibile. Amidonul este format din amilopectina (un amestec de substante pectice, acizi grasi, acid saliciliQ, celuloza s.a.) si amiloza (o polihexoza). Amiloza este componentul solubil al granulei de amidon; se coloreaza cu iodul in albastru-inchis; este un polizaharid liniar, format din 200 ' 300 molecule de glucoza.

Amidonul se sintetizeaza in cloroplastele frunzelor, de unde este descompus prin hidroliza., atat ziua. cat si noaptea si transportat in ta, spre locurile de utilizare sau de depozitare.

El constituie principala substanta de rezer a pomilor si arbustilor fructiferi. Amidonul se gaseste in cantitate mare in fructele verzi (pana la intrarea in parga). Pe masura ce fructele anseaza in coacere, amidonul se transforma in zaharuri mai simple (glucoza), care imprima fructelor un gust din ce in ce mai dulce.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor