mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Fructe
Index » Dieta nutritie » Fructe
» Bananierul

Bananierul





Culese si importate verzi, bananele se coc artificial in porturile in care sint aduse. in ciuda acestui tratament intru cit fortat, fructele isi pastreaza practic toate proprietatile nutritive si curative.In cazurile de diaree, enterocolitS, tulburari- digestive si intestinale grave, banana, consumata in iocul tuturor celorlalte alimente, exercita o actiune antidiareica salutara. Actiune care, potrivit parerii profesorului Glanzmann, s-ar explica prin continutul ridicat de zahar al acestui fruct infermentescibil.
Fiind alcalina, banana incetineste in toate cazurile fermentatia; totodata, ea combate acidoza, indeosebi acidoza din boala celiaca. Odinioara, aceasta boala era aproape intotdeauna mortala, in urma complicatiilor infectioase. Datorita bananelor, dupa cure si tratamente severe s-au inregistrat aderate readuceri la viata.
Componentele naturale ale acestui fruct fac din el un exemplu a ceea ce inseamna puterea naturii. Bananele fac bine copiilor, femeilor gravide sau care alapteaza, conlescentilor, anemicilor, batrinilor si celor surmenati; pulpa lor moale si dulce poate fi consumata cruda, zdrobita cu miere sau coapta in lapte.
Artriticii, nefriticii si astenicii pot minca banane in cantitati mari, caci bananele sint si diuretice. Cu toate acestea, din cauza continutului lor ridicat de carbohidrati, nu sint recomandate diabeticilor. Carbohidratii din banana coapta sint oze mull mai usor acceptate si asimilate decit amidonul din cartofi.


a-  Aplicatii

Afectiuni reumatismale


Artritism

Reumatism Afectiuni intestinale


Diaree

Emerita


Enterocolita

Dizenterie


Fermentatie Afectiuni ale stomacului

Dispepsie

Calciu Cupru Fier Fosfor Magneziu Mangan Po ia siu Sodiu Zinc



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor