mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Fructe
Index » Dieta nutritie » Fructe
» Avocado

Avocado







in America, virtutile acestui fruct erau cunoscute cu mult inainte de venirea primilor europeni. Indienii ii apreciau insusirile terapeutice si continutul caloric ridicat, de doua ori mai mare decit al bananei. Avocado este, practic, un aliment complet.

Avocado este recomandat in reechilibrarea sistemului nervos slabit, in sarcina, in perioadele de convalescenta, in afectiunile gastrice si intestinale sau impotriva colibacilozei. De altfel, acest fruct combate cu mare succes surmenajul intelectual.
Se consuma de preferinta crud, ca aperitiv; puteti zdrobi si amesteca, in cantitati egale, pulpa de avocado si de banana,\' la care adaugati multa zeama de lamiie. Se maninca dimineata, pe stomacul gol, timp de patru zile la rind.
Frunzele incalzite si aplicate pe frunte alunga rapid durerile de cap. Semintele, macerate in lapte, pisate si aplicate sub forma de cataplasme sint excelente in tratarea panaritiilor, abceselor si furunculelor.
Cultivarea intensiva a permis introducerea in medicina a uleiului esential de avocado, care intra si in compozitia unei intregi serii de produse cosmetice (uleiuri de baie, lotiuni, creme grase). Acest ulei esential este un ingredient de calitate al mastilor faciale destinate epidermelor inflamate. Rezultate excelente dau indeosebi mastile calde cu ulei de avocado.


» Aplicatii

Afectiuni nervoase


Neurastenie

Surmenaj


Depresie

Angoasa Afectiuni urinare


Colibaciloza Afectiuni ale stomacului

Dispepsie


Inflamatie Afectiuni hepatice

Ficat lenes Afectiuni intestinale


Constipatie

Spasm


Dureri de cap Afectiuni ale pielii

Panaritiu


Abcese . Furuncule

Iritatie

» Proprietati


Anticolibacilar

Nutritibr />


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor