mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Chirurgia estetica
Index » Dieta nutritie » Cosmetica » Chirurgia estetica
» Chirurgia pleoapelor

Chirurgia pleoapelor







Chirurgia pleoapelor este o procedura de inlaturare a excesului de piele si muschi/grasime la nilul pleoapelor superioare si inferioare. Chirurgia poate corecta pleoapele cazute sau pungile de sub ochi - neajunsuri care va fac sa pareti mai batran si mai obosit decat va simtiti, putand chiar impiedica derea. Cu toate acestea, operatia nu va indeparta laba gastei\" sau alte riduri, nu va elimina cearcanele de sub ochi, nici ridica sprancenele cazute. Blefaroplastia poate fi efectuata ca procedura unica sau in combinatie cu alte proceduri de chirurgie faciala, cum ar fi ridicarea sprancenelor sau liftingul. Toate operatiile prezinla un oarecare risc. Daca operarea pleoapelor se face de un chirurg plastician calificat, complicatiile sunt rare si, de obicei, minore. Cu toate acestea, exista posibilitatea aparitiei unor complicatii, inclusiv infectii sau reactii la anestezie. Puteti reduce riscurile daca urmati cu atentie instructiunile chirurgului inainte si dupa operatie.


Blefaroplastia va poate imbunatati aspectul si increderea in sine, dar nu va va schimba radical infatisarea si nici nu va va ajuta sa va atingeti un ideal; de asemenea, nu-i va determina pe cei din jur sa va trateze diferit.
Cei mai buni candidati la chirurgia pleoapelor sunt oamenii sanatosi din punct de dere fizic, sili din punct de dere psihic si realisti in privinta asteptarilor. Majoritatea au depasit varsta de 35 de ani, dar daca exista antecedente familiale de pleoape cazute sau pungi sub ochi, operatia se poate efectua mai devreme.
Exista situatii care fac din blefaroplastie o operatie mai riscanta: pacientul are fie probleme cu tiroida (hipotiroidism), fie ochii uscati\" (insuficienta lacrimilor), tensiunea arteriala dauneaza memoriei" class="alin2">tensiune arteriala ridicata sau alte afectiuni circulatorii, boli cardiovasculare ori diabet. O dezlipire de retina sau glaucomul indeamna la prudenta; contactati-va oftalmologul inainte de a va supune operatiei.


Riscuri

Complicatiile minore care apar cateodata in urma biefaropiastiei sunt derea dubla sau cetoasa timp de cateva zile, inflamarea temporara a colturilor ochilor, precum si o anumita asimetrie a vindecarii si cicatrizarii.
Dupa operatie, unii pacienti pot aa dificultati cu inchiderea ochilor in timpul somnului; in cazuri rare, situatia se permanentizeaza. Alta complicatie rara se numeste ectropion {inchidere insuficienta a pleoapelor). Daca survine, se impune a doua operatie.


Operatia

De obicei, operatia se efectueaza in ambulatoriu sau necesita internare de 1 zi.
Operarea pleoapelor se poate face cu ajutorul anesteziei locale (care amorteste zona din jurul ochilor} sau anesteziei generale.
Cateva detalii tehnice:
1. Pe masura ce oamenii imbatranesc, pielea pleoapelor se intinde, muschii slabesc, iar tesutul adipos se aduna in jurul ochilor, cauzand pungi\" deasupra si dedesubt.
2. La inceputul operatiei, chirurgul va desena liniile inciziilor, urmand liniile naturale ale pleoapelor inferioare si superioare.
3. in timpul operatiei se poate indeparta grasimea, precum si excesul de piele si muschi.


4. Chirurgul va inchide inciziile prin suturi subtiri, care vor lasa cicatrice aproape invizibile.
5. in cazul blefaroplastiei transconjunctivale, se efectueaza o incizie mica in interiorul pleoapei inferioare si se indeparteaza grasimea. Nu se indeparteaza pielea, iar incizia se inchide spontan sau cu suturi resorbabile.
Blefaroplastia dureaza 1-3 ore, in functie de complexitatea operatiei.Intr-o procedura tipica, chirurgul va face incizii pe liniile naturale ale pleoapelor pe liniile pleoapelor de sus si imediat sub linia genelor de jos. Inciziile se pot extinde pana in dreptul labei gastei\". Prin aceste incizii, chirurgul va separa pielea de tesutul adipos si muschi, va inlatura excesul de grasime si va remodela pielea cazuta si muschii. Inciziile vor fi apoi inchise prin suturi foarte fine.

Dupa operatie
Dupa trecerea efectului anestezicului, ti simti pleoapele intinse si inflamate, dar doctorul va va prescrie medicamente pentru combaterea durerilor sau disconfortului. Daca simtiti dureri sere, contactati imediat doctorul.
Chirurgul va va recomanda sa tineti capul ridicat in primele zile si sa utilizati comprese reci pentru a reduce inflamatia si vanataile. (Vanataile variaza dupa caz, sunt mai sere in prima saptamana, dar dureaza, in general, 2-4 saptamani.) ½ se va arata cum sa va spalati pe ochi (sunt lipiciosi in prima saptamana). Picaturile recomandate (ochii pot fi la inceput uscati) va vor da o senzatie de arsura sau de intepatura. in unele cazuri, in primele saptamani se constata o lacrimare excesiva, sensibilitate la lumina si modificari temporare ale derii: incetosare sau dere dubla.
Chirurgul va va monitoriza recuperarea in primele 2 saptamani. Firele vor fi scoase dupa 2-6 zile.
Veti putea citi sau urmari emisiunile TV dupa 2-3 zile. Nu ti putea purta lentile de contact in primele 2 saptamani, si chiar dupa aceasta perioada, ti aa o senzatie neplacuta.
Majoritatea pacientilor se simt pregatiti sa iasa in public (si sa revina la serviciu) dupa 7-l0 zile. Pana atunci, in functie de stadiul vindecarii si de instructiunile doctorului, ti aa permisiunea de a va machia vanataile ramase. Veti fi sensibil la lumina soarelui, vant si la dirse substante in primele saptamani, aga ca va trebui sa purtati ochelari de protectie (sau de soare).
Este recomandabil sa reduceti la minimum activitatile in primele 3-5 zile si sa le evitati pe cele intense in primele 3 saptamani. Este foarte important sa evitati activitatile ce ridica tensiunea arteriala: exercitiile de intindere, de ridicare si sporturile dure. Va trebui sa evitati alcoolul si mancarea prea sarata (favorizeaza retentia de lichide).
Vindecarea este un proces treptat, cicatricele au culoare roz pana la 6 luni dupa operatie. in cele din urma se vor retrage, ramanand doar linii albe subtiri, aproape invizibile.
Pe de alta parte, rezultatele poziti ale operatiei - aspectul mai sel si mai tineresc - vor dura ani de zile. Pentru multi, rezultatele sunt definiti.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor