mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Efort fizic si gandire pozitiva
Index » Dieta nutritie » Celulita » Efort fizic si gandire pozitiva
» Gandirea pozitiva

Gandirea pozitiva







Daca tinem seama ca interconexiunile complexe dintre starile psihoemotionale si cele fizice se manifesta prin reactii neurovegetative si neuroumorale, valorificarea laturii pozitive a lucrurilor se constituie intr-un factor de sanatate si stare buna.
Efecte contrare vor fi obtinute printr-o atitudine pesimista, de permanenta resemnare, de neincredere in fortele proprii si in itor.
Desi nu este usor sa-ti creezi prin vointa proprie o anumita stare sufleteasca, e important sa folosim umorul si ironia, sa nu dramatizam situatiile, sa nu pierdem nici o ocazie pentru a ne pri, pe noi si pe altii, cu un zambet pe buze. Umorul si ironia ne ajuta sa ne eliberam de zgura emotitatii si fac parte dintr-o arta pe care o putem invata.
Rasul si zambetul (exista o terapie numita terapia rasului\"), dincolo de ecourile emotive imediat zibile, stimuleaza procesele neurochimice care ne induc bunastarea cu ajutorul substantelor chimice produse de organismul nostru, numite endorfine si serotoninc. Rasul provoaca de asemenea modificari prin accelerarea batailor inimii si a frecventei respiratorii, datorate unei mai bune mobilizari a diafragmei.In afara straduintei personale si a sedintelor de terapie prin ras (sa nu le neglijam), un mic ajutor in procesul transformarii ni-i pot oferi unele remedii medicale naturale; tamina B6 sau acidul folie, luata in doze mici, poate fi considerata un fel de tamina a bunei dispozitii.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor