mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Medicamente explicate
Index » Dictionar Medical » Medicamente explicate
» Rimantadina

Rimantadina




Este un compus inrudit cu amantadina, cu eficacitate asemanatoare, este mai bine suportata, iar in caz de insuficienta renala nu trebuie reduse dozele.
Aciclovirul (Aciclovir, Virolex, ZoviraX ). Este un derivat de guanina cu catena laterala ciclica, se transforma in organism intr-o forma trifosfatica si astfel este impiedicata multiplicarea virusurilor. Inhiba replicarea ADN-ului viral. Aciclovirul este eficace in infectiile produse de virusul herpetic tip I si care produce herpesul oro-facial, herpesul genital, kerato-conjunctivita herepetica dar si in infectii generalizate, cum este encefalita herpetica; este activ si fata de virusul varicelo-zoosterian si fata de virusul Epstein-Barr si mai putin fata de citomegalovirus. Este bine suportat; in caz de administrare intravenoasa poate produce flebita, fenomene toxice nervos-centrale, in cazul dozelor mari. Se poate administra topic, pe cale orala si intravenoasa. in localizarile oculare ale infectiei herpetice se foloseste unguent oftalmic 3%, in aplicatii locale de 5 ori pe zi; in herpesul genital se foloseste unguent sau crema 5%.
Asociat acestor tratamente locale, se administreaza de ori pe zi cate 200 mg pe cale orala. in cazuri grave, in encefalita herpetica sau in diseminari ale infectiei herpetice, se administreazaintravenos.
Preparate. Posologie. Aciclovirul se gaseste sub denumirile comerciale de mai sus, sub forma de comprimate de 200 mg, . unguent oftalmic 3% si crema 3%, flacoane injectabile de 500 mg.



Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor