mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Medicamente explicate
Index » Dictionar Medical » Medicamente explicate
» Enfluranul (Ethrane )

Enfluranul (Ethrane )






Este un lichid volatil, un eter puternic halogenat, cu proprietati asemanatoare cu ale halotanului.
Are un miros usor de eter. in combinatie cu oxigenul 100%, MAC-ul enfluranului este 1,68%, pe jumatate ca potenta in comparatie cu halotanul (0,75%). in protoxid de azot 70% valoarea MAC-ului devine 0,6%. Anestezia poate fi indusa folosind enfluran 3-5% si mentinuta cu o concentratie de 0,4-0,3%. Coeficientul de solubilitate sange-gaz este de 1,8, rezulta ca enfluranul este ralativ insolubil in sange si astfel inductia ca si revenirea din anestezie sunt relativ rapide. Enfluranul produce uneori excitatie motorie cu aparitia convulsiilor, aceasta mai ales, in conditii de anestezie profunda (peste 2 MAC) sau cand PaC02 scade sub 30 mmHg, in urma hiperventilatiei. Copiii au o sensibilitate cerebrala mai mare Concentratiile mari de anestezic, la care se asociaza hipocarbia, pot induce crize epileptice generalizate de tip grand mal. Relaxarea musculara este buna, inductia mai scurta, deprima mai putini miocardul, comparativ cu halotanul. Hipotensiunea este mai exprimata decat dupa halotan si izofluran, fiind insotita de tahicardie compensatorie. Se metaboiizeaza foarte redus (cca.2,5%), consecutiv, si riscul de hepatita este scazut. Enfluranul si halotanul sunt anestezice volatile de preferat in administrare repetata, datorita metabolizarii hepatice reduse.






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor