mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Medicamente explicate
Index » Dictionar Medical » Medicamente explicate
» Anabolizantele (steroizii)

Anabolizantele (steroizii)






Cativa steroizi de sinteza, derivati ai testosteronului, 19-nortestosteron si 5- alfa-dihidrotestosteron, prezinta o predominanta a efectelor anabolizante fata de cele virilizante.
In conditii clinice sunt indicati la batranii cu stare de denutritie si casexie, dupa interventiile chirurgicale majore, in caz de arsuri intinse si escare, in osteoporoza. Eficacitatea terapeutica este slaba, iar beneficiul este conditionat de o alimentatie suficienta si echilibrata.
Steroizii anabolizanti ca si testosteronul, cresc masa musculara, mai ales in conditii de antrenament sustinut. Utilizarea abuziva de doze mari care prezinta risc important de reactii adverse a determinat trecerea steroizilor anabolizanti printre substantele dopante, interzise sportivilor.
Steroizii anabolizanti utilizati terapeutic au efecte virilizante de tipul celor ale testosteronului. Nu trebuie folositi inaintea pubertatii, la femeile tinere, in timpul sarcinii.
Metandienona (NaposiM) se administreaza oral. Poate provoca icter colestatic, mai ales cand se administeaza in doze mari, prelungit. Potenteaza efectul anticoagulantelor cumarinice.
Nandrolona decanoat (DecanoforT) ester de 19-nortestosteron, este un preparat cu efect prelungit, pana la 3 saptamani. Datorita activitatii antiestrogenice poate fi cauza de tulburari menstruale si anovulatie. Scade toleranta la glucide si potenteaza efectul medicamentelor hipoglicemiante. La bolnavii cu hiperlipidemie poate determina cresterea trigliceridelor serice.






Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor