mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
chirurgie si recuperare chirurgicala


Patologia chirurgicala a peretelui toracic
Index » Chirurgia toracica » Patologia chirurgicala a peretelui toracic
» Concluzii

Concluzii







a. Se constata ca spectrul afectiunilor ce necesita reconstructie parietala toracica este in continua largire. Daca in urma cu 20 ani se operau doar tumorile primitive parietale, azi se constata includerea in statisticile operatorii a unui numar foarte mare de neoplasme pulmonare cu invazie toracica, a metastazelor parietale si a recidivelor parietale dupa cancerul de san.In ceea ce priveste infectiile parietale complexe, constatam cresterea numarului de cazuri cu sterno-tomii dehiscente operate, datorita cresterii numarului de interventii de bypass aorto-coronarian.
Sunt din ce in ce mai frecvente interventiile chirurgicale pentru radionecroze toracice, chiar asociate cu recidiva tumorala.
b. Se observa o perfectionare continua a mijloacelor de investigatie, ce duc la posibilitatea silirii unui diagnostic de finete. Astazi nu se mai poate pune problema unui diagnostic de tumora parietala, fara CT si eventual RMN. O subliniere aparte o merita necesitatea unui diagnostic histopatologic precis. in ultimul timp s-a cuantificat metodologia biopsiei tumorale, in cele trei variante mentionate.


c. Parietectomia toracica in neoplasme trebuie sa respecte pe cat posibil criteriile oncologice, indiferent de marimea defectului rezultat. Excizia trebuie sa fie la minim 5 cm de leziune pe toate axele.
d. Studiile clinice si experimentale au dovedit faptul ca silizarea toracica se impune in parie-tectomiile localizate anterior si lateral, indiferent de marimea defectului, evolutia postoperatorie fiind semnificativ imbunatatita, ativ cu cazurile la care nu s-a facut silizare.
e. Cele mai bune mijloace actuale de asigurare a suportului structural sunt plasele sintetice mono-filament si metilmetacrilatul.


f. in practica chirurgicala actuala, toti chirurgii toracici utilizeaza pentru reconstructia partilor moi ale toracelui lambourile musculare sau musculo-cutanate.
g. Eforturile diagnostice si terapeutice permit obtinerea unor rezultate superioare, asigurand confortul de supraetuire si prelungind durata etii acestor bolna, din care multi sunt parasiti in mod nejustificat.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor