mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  



Ghid medical
Index » Cercetari si studii
» Sindromul parinaud

Sindromul parinaud







Sindromul Parinaud (sindromul mezencefalic dorsal) este o tulburare supranucleara distincta de fixare verticala a privirii, datorata lezarii comisurii posterioare.

Este un semn clasic de hidrocefalie prin stenoza apeductala. Tumorile regiunii pineale (germinoame, pineoblastoame), cisticercoza si accidentele vasculare cerebrale produc de asemenea sindrom Parinaud. Caracteristicile sindromului includ: pierderea fixarii privirii in sus (si uneori in jos), nistagmus convergenta-retractie la incercarea de a privi in sus, deviatia oculara in jos (semnul apusului de soare), retractia pleoapei (semnul Collier), deviatie oblica, pseudoparalizie de abducens si disociatia reflexelor de acomodare lumina-distanta a pupilelor. Tulburarile de fixare verticala a privirii, in special secusele de orientare a privirii in jos, sunt o caracteristica precoce de paralizie supranucleara progresiva. Miscarile fine sunt afectate tardiv in cursul bolii. Boala Parkinson, coreea Huntington si degenerescenta olipon-tocerebeloasa pot de asemenea afecta fixarea verticala a privirii.


Nistagmusul este o miscare oscilatorie ritmica a globilor oculari, care apare in mod normal consecutiv stimularii vestibulare si optokinetice sau anormal intr-o mare varietate de boli. Orbirea consecutiva afectiunilor cailor vizuale anterioare din primii ani de viata produce nistagmus complex, de cautare, cu oscilatii pendulare (sinusoidale) neregulate si sacadate. Acest nistagmus este denumit de obicei nistagmus congenital, termen impropriu, deoarece nistagmusul este frecvent dobandit in copilaria frageda. Uneori se dezlta la un copil perfect normal.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor


  Sectiuni Cercetari si studii:


       
      Fa-te cunoscut!
      Invitatie Online - promoveaza produse medicale

      Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

       

      Creaza cont si exprima-te

      vizitatorii nostri pot fi clientii tai
      Cauta in site:  
       
      Taguri:
      buze amare hydrastis canadensis hepar sulfur
      Sambata
      2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024