mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente pentru diferite boli
Index » Boli si tratamente » Tratamente pentru diferite boli
» Otetarul otravitor

Otetarul otravitor





Otetarul otrator creste atat ca ta agatatoare, cat si ca arbust drept. Frunzele cresc in grupuri de cate trei, una dintre ele la varful lujerului, iar celelalte de o parte si de alta a acesteia. Seva lipicioasa contine urushiol, o combinatie de rasina si ulei volatil, care poate cauza o reactie alergica a pielii.
Urushiolul poate veni in contact cu pielea in mod direct sau indirect. Victima poate fi infestata prin imbracaminte, unelte sau animalele sale favorite. Chiar si radacinile sau tulpinile moarte contin urushiol, iar fumul rezultat din arderea telor poate transporta mici particule, care se pot depune pe piele sau pot fi inhalate pe nas, in gat si plamani. Sensibilitatea la aceasta toxina variaza de la om la om si de la perioada la perioada, in cursul etii unei persoane.
Oricine lucreaza cu iedera otratoare ar trebui sa poarte imbracaminte de protectie, inclusiv manusi. imbracamintea trebuie spalata prompt intrucat rasina poate ramane pe aceasta mai multe zile dupa atingere. Daca intrati in contact, din neglijenta, cu otetarul otrator, folositi pentru spalarea corpului un sapun sau un detergent alcalin pentru rufe, preferabil la scurt timp dupa atingere. inainte de spalare, uleiul poate fi intins din loc in loc pe corp prin scarpinare.
Reactiile la atingerea cu toxicodendronul pot vana intre ro-seata cu mancarime si formarea unor basici si edeme, care pot fi urmate de o infectie secundara. Reactia poate incepe in sase ore sau poate fi intarziata mai multe zile de la contact.
TRATAMENT
1. Lotiunea cu calamina, fara aditi, poate ajuta la calmarea mancarimii.
2. Pansamentele umede sau baile pot fi reconfortante si se pot folosi pentru prevenirea infectiei secundare. O solutie fiziologica salina (doua lingurite rase de sare la un litru de apa) este excelenta in acest caz. inmuiati bine o panza curata (un cearsaf vechi este bun), stoarceti bine pana nu mai picura si aplicati mai multe straturi pe si in jurul zonei afectate. Schimbati compresa din 4 in 4 sau din 3 in 3 minute, timp de o ora, inlaturati compresa timp de o ora si repetati procedeul in cursul zilei.
3. S-a constatat ca folosirea tei cunoscute sub numele de "jewelweed\" in tratamentul impotriva intoxicatiei cu iedera otratoare este utila, insa un alt studiu efectuat a aratat ca zonele tratate numai cu apa sau netratate deloc au raspuns mai bine decat cele tratate cu "jewelweed\".
4. S-a constatat ca frunza de patlagina aduce usurare rapida in cazul mancarimilor.
5. Unii oameni au obtinut rezultate bune cu suc de lamaie. Spalati zona expusa cu suc de lamaie, tamponati (nu stergeti prin frecare), uscati si aplicati cat mai mult suc de lamaie posibil. Daca simptomele se repeta, repetati procesul.
6. Udati niste sare si frecati zona afectata. Va ustura putin, dar unora le poate fi de ajutor.
7. S-a observat ca si otetul este folositor, intocmai ca sucul de lamaie.
8. Lasati sa curga peste zona afectata apa fierbinte de la robinet (cat de fierbinte o puteti suporta, fara a va frige). Va opri adesea mancarimea si va asigura cateva ore bune de calmare. Daca este nevoie, repetati tratamentul.
9. Ceaiul "goldenseal\" poate fi folosit pentru spalare sau comprese. Puteti face o pasta din pudra de radacina. Amestecati faina de ovaz cu pudra de radacina, apoi adaugati o cantitate mica de apa pentru a face o pasta care va alina durerile provocate de toxicodendron.
10. Sucul de aloe vera este binefacator in cazu! basicilor.
11. Etati retetele medicamentoase (farmaceutice) pentru iedera otratoare. Dr. Albert Kligman, o autoritate la nivel mondial in intoxicatiile cu iedera otratoare, spune ca nici unul dintre cele 34 de preparate folosite curent drept remedii in intoxicatii, (pe care le-a testat) nu au fost mai eficiente decat apa sau lotiunea cu calamina. In plus, multe dintre aceste produse pot produce o reactie alergica.
12. Cojile de banane frecate direct pe zona dureroasa calmeaza timp de patru ore.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor