mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Aromoterapia
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu uleiuri esentiale » Aromoterapia
» Masajele

Masajele








Uleiurile esentiale sint substante volatile, ele patrunzind in piele. Pe linga faptul ca actioneaza asupra tesutului muscular, masajul grabeste aceasta patrundere. Uleiurile esentiale sint selective si au capacitatea de a se indrepta de la sine catre locul afectat, intrind in fluxul sangvin. intr-ader, exista familii de te care au o "predilectie\" pentru anumite organe sau functii, situatie in care vorbim de tropism; unele familii manifesta mai multe tipuri de tropism (de exemplu, sint rietati de cimbrisor care actioneaza si asupra cailor respiratorii, si asupra functiilor genitalo-urinare). Calitatea de a patrunde in tesuturi face ca aceste produse sa fie eficiente in uz extern. Asa se explica binefacerile unui masaj relaxant, ale unei frectii in zorii zilei sau ale unei onctiuni in punctele-cheie ale meridianelor.


Uleiurile esentiale nu vor fi niciodata utilizate pentru masaj in stare pura. Ele vor fi amestecate cu ulei de migdale dulci, de germeni de griu, cu uiei de masline
Totul depinde de ceea ce urmarim : dorim o patrundere rapida sau vrem un masaj indelungat ? Functia de hidratare are vreo insemnatate pentru noi sau dorim ca substanta grasa sa fie absorbita rapid, ca sa nu murdarim lenjeria, imbracamintea ?
Deoarece pielea fi partial imbibata, este important sa alegem un ulei de buna calitate, de provenienta biologica, fara urme de pesticide. Nu putem recomanda uleiuri de origine minerala, pe baza de petrol, chiar daca si acestea prezinta unele proprietati interesante.
Masajul se poate efectua pe o parte a corpului (masajul cefei, al picioarelor) sau pe intreg corpul. Atunci cind silim cantitatea de ulei ce trebuie intrebuintata vom tine seama de suprafata de absorbtie: un masaj total presupune un consum mai mare de ulei decit un masaj local.


Pe linga actiunea asupra tesutului muscular, masajul are o importanta actiune energetica. Cum stim ca durerea este semnul unui dezechilibru energetic, masajul fi practicat cu grija. Vom ilustra mai jos sensul corect al miscarilor pentru masarea fiecarei parti a corpului.
Majoritatea indivizilor practica, din instinct, un masaj corect; sint gesturi pe care le facem cu totii cind cei mici sint bolnavi sau cind ne doare pe noi ceIn fine, masajul stimuleaza circulatia limfatica purificatoare. Tehnica drenajului limfatic necesita o ucenicie indelungata care depaseste limitele acestui ghid, dar o semnalam doar in treacat pentru a-l informa pe cititor ca fiecare gest poate aduce o stare de bine daca este corect executat.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor