mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Alimente-medicament
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale » Alimente-medicament
» Capsuni

Capsuni







Descriere: Usor de cultit, capsunile sunt de folosit atat prin fructul gustos si aromat, cat si prin frunze si radacini.
Compozitie: Fructul contine fier, calciu, celuloza, acid salicic, sodiu, fosfor, vitaminele B, C, E, K, levuloza (fapt pentru care se permite si diabeticilor). Frunzele de capsuni contin tanin, fragarina (un fenol),ulei volatil, vitamina C, substante minerale etc.
Indicatii terapeutice: Are actiune diuretic, laxati si chiar bacte-ricida, fiind indicate in anemic, conlescenta, boli reumatismale, guta, piatra la rinichi, astenie, boli de ficat, oxiureza si constipatie.
Mod de folosire: Fructele se pot consuma ca aperitiv la inceputul meselor. Pentru a redobandi parfumul initial, capsunile se vor spala cu 30 de minute inainte de masa. Se recomanda bolnavilor anemici, conlescentilor, in bolile reumatismale, guta, piatra la rinichi, astenie, boli de ficat si constipatii. Pentru oxiureza se recomanda 500 g capsuni dimineata pe nemancate {si nimic altce pana la pranz).
Frunzele de capsuni se recomanda sub forma de ceai, pentru actiunea lor astringenta si diuretic, in diaree si boli de rinichi. Fragarina le confera proprietati dezinfectante. Amestecate cu frunze de afin, zmeura si mure dau un ceai alimentar foarte placut. Din frunze si radacini de capsuni se poale prepara un decoct (20 g la 1 litru de apa), cu bune rezultate in boli de ficat, rinichi, hipertensiune arteriala, artrita. Se recomanda 3-4 cesti pe zi. Daca urina se colora in rosu nu alarmati, aceasla se datoreste radacinilor.
Amintim ca fragii si zmeura au aceleasi calitati si indicatii ca si capsunile.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor