mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Setea

Setea







Setea este semnalul de alarma pe care il trage organismul cand apa din interiorul sau scade cu 0,2% din greutatea corpu-lui. Pierderea masi de apa este urmata de o deshidratare a organismului, cum se obser la naufragiatii priti de apa, in desert sau pe mare. La o deshidratare de 2% omul prezinta o sete imperioasa. La o pierdere de 4% este extrem de obosit, cu o labilitate psihica neobisnuita (apatic sau agresiv); la 6% este epuizat, mersul este aproape imposibil si temperatura ii creste; peste 8% - ceea ce reprezinta 5,6 lirri la\'o greutate corporala\'de 70 kg individul devine confuz. Moartea survine la pierderi de apa de peste 15%.
Care este mecanismul setei? O data cu scaderea volumului sangelui, datorita aportului insuficient de apa, scadea si presiunea arteriala, ceea ce declansa produccrea de catre rinichi a unui hormon numit renina. Acesta, dupa ce sufera o transformare in sange, actiona asupra creierului, excitand o zona anumita, care provoca senzatia de sete. Consumul exagerat de alimente sarate provoaca, de asemenea, sete. In aceasta situatie apa din celule iesi in afara, pentru a dilua mediul exterior bogat in sare, provenit din alimente. O astfel de sete poarta numele de sete osmotica, spre deosebire de cea de dinainte, care se numeste sete hipovolemica.


Cum se trateaza setea? Toata lumea stie: prin ingerare de apa in cantitati suficiente.

Pentru situatii exceptionale, cand apa necesara nu este la indemana, medicina traditionala recomanda, in scopul potolirii setei pentru un foarte scurt timp, cate manevre, ca muscarea rfului limbii si inghitirea sabvei si masarea urmatoarelor puncte:
» .Mlastina sinuoasa" ~\\Q\\\\ - (. 130), situat la extremitatea externa a pliului cotului - dispersie. Acest punct se folosi pentru sete exagerata;
» Poarta epocii" - Fm - (. 131), situat pe verticala dusa prin mamelon. in spatiul VT intercostal - dispersie. Acest punct se folosi si pentru uscaciunea gurii.
Alte indicatii: lipsa poftei de mancare - toni-fiere.
Nu uitati! O sete constants si insatiabila chiar cu cantitati crescute de apa si insotita de eliminarea unor cantitati mari de urina este caracteristica diabetului.






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor