mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Impotenta sexuala

Impotenta sexualaEste incapacitatea unui barbat de a indeplini actul sexual din cauza neputintei, lipsei de vigoare sau ejacularii precoce. Se mai vorbeste si de o impotenta a fecundarii, caracterizata prin lipsa spermatozoizilor, ca urmare a unor boli ale testiculelor.
Cauza cea mai frecnta a impotentei este de ordin psiho-afectiv, generata de esecuri anterioare. La originea sa mai pot fi si unele boli ale organelor genitale sau diabetul zaharat. Moti, deci, suficiente pentru a va prezenta la medic, cat mai devreme posibil.
Pentru medicina traditionala energia sexuala este o parte integranta a energiilor care circula prin organism. O perturbare energetica intr-unui din cele 12 meridiane perechi poate contribui la instalarea impotentei. in acest context, un rol de seama il joaca sistemul celor Trei focare. Astfel, un vid energetic in Focarul inferior sau un exces in Focarul mijlociu (datorita unui diabet sau suprasolicitari) si cel superior (datorita unor boli de inima sau plamani) sunt considerate cauzele impotentei.
Tratati, deci, impotenta sexuala prin reechilibrarea energiilor cu ajutorul acupunctuni sau chiar cu cel al presopuncturii. Asa cum medicina traditionala recomanda:
. masati zilnic, timp de mai multe saptamani, punctul ..Oceanul energiei" - VC6 - (. 78), situat la l ,5 masuri sub ombilic - tonifiere.
Alte indicatii;astenie ~ tonifiere.

Tot medicina traditionala ne mai spune ca energia sexuala se acumuleaza in ficat, potenta depinzand in cea mai mare masura de starea de sanatate a acestui organ. intr-o locutiune populara chineza se spune despre, cel care a fost casatorit de mai multe ori ca are "ficatul cald". in India, ficatul era socotit organul care le anima pe celelalte.
Iata, deci, de ce se mai recomanda si stimularea inca a doua puncte ce se afla pe meridianul ficatului. Aceste puncte sunt:
. "Asaltulsuprem"- F3 - (. 79 si 81), situat pe fata dorsala a labei piciorului, in locul unde se unesc cele doua oase din prelungirea degetelor 1 si II - tonifiere.
Alte indicatii: frigiditate - tonifiere.
. "Izvorul de la cotitura" - Fg - (. 80), situat pe fata intenta a genunchiului, deasupra pirului sau de flexie - tonifiere.
. De retinut inca un punct eficace, "Al treilea interval" - S36 - (. 81), situat la 3 masuri sub varful rotulei, intre cele doua oase ale gambei, tibia si peroneul - toni fiere.
Alte manevre; masajul coloanei rtebrale in regiunea lombo-sacrata si masajul fetelor interne . ale membrelor inferioare.
De mentionat ca impotenta surnita in urma epuizarii fizice si psihice de cele mai multe ori este trecatoare.Tipareste Trimite prin email