mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

termeni medicali
Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Criza hemoroidala

Criza hemoroidala



Hemoroizii sau varicele rectului si anusului ar trece, poate, neobservate, daca nu s-ar ivi complicatiile, dintre care cea mai frecnta este hemoragia. Hjpocrate spunea despre hemoroizi ca sunt o binefacere pentru om, deoarece pierderea de sange, cand ei se sparg, ii curata organismul.
Sangele pronit prin spargerea hemoroizilor nu se amesteca cu scaunul, ci, dimpotriva, se depune la suprafata sa. Acest sange este de culoare rosu-deschis, spre deosebire de cel pronit dintr-o hemoragie digestiva, care este negricios si amestecat cu scaunul, care capata aspectul de pacura. Apropo de sange in scaun! in cancerul rectal sangele apare intotdeauna inaintea emisiei scaunului.
O alta complicatie a hemoroizilor ce aduce pe bolnav la cabinetul medicului este si tromboflebita hemoroidala, ea fiind cauzata de infectii locale. In acest caz hemoroizii inflamati sunt impinsi in afara, formand o coroana rosie-vanata, extrem de dureroasa, imobilizand bolnavul la pat. Aceasta este criza hemoroidala, complicatie pentru care medicina moderna recomanda pomezi si calmante, supozitoare, bai de sezut etc.

Pe langa aceste mijloace terapeutice puteti folosi si cateva din remediile medicinii traditionale:
» masaj liniar, incepand din Scobitura anterioara a talpii, apoi pe marginea sa interna, pe sub maleola, pana deasupra sa (. 40). Un astfel de masaj se executa de 3 ori pe zi, fiecare sedinta durand 3 minute;
» lovirea talpilor bolnavului cu marginea palmei;
» sarituri repetate, in picioarele goale, pe pietrele de rau.
Aceste manevre usureaza circulatia de intoarcere a sangelui care, in caz de infectie, stationeaza in nele hemoroidaie.
Alte remedii: Comprese locale cu infuzie de musetel, calduta sau cu apa simpla, rece; punga cu gheata, cataplasme cu cartofi cruzi, rasi, eu frunze de soc bine spalate.




Tipareste Trimite prin email