mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Pediatrie
Index » Boli si tratamente » Pediatrie
» Distensia abdominala

Distensia abdominala





Cauze: Aer: » Fecale impactate » Aer inghitit » Malabsorbtie Ascita: » Nefroza » Hipoproteinemie » Ciroza » Insuficienta cardiaca congestiva
Formatiuni solide: » Neuroblastom » Tumora Wilms » Tumora adrenala Chisturi: » Rinichi polichistic » Hepatic; dermoid » Pancreatic
Hepatomcgalia Infectii: numeroase, de ex: mononucleoza infectioa-sa, CMV.
Malignitati: leucemie, limfom; neuroblastom ( mai jos). Meolic: boala Gaucher si Hurler; cistinoza; galactosemia. Altele: siclemie si alte anemii hemolitice, porfiria.
Splenomegalia Toate cauzele de bepatomegalie de mai sus (cu exceptia neuroblastomului).
Neuroblastomul Este o tumora cu un grad inalt de malignitate derivata din neuroblastii simpatici. Prevalenta: 1:6000-l:10.000. Un mod frecnt de prezentare este cu distensie abdominala. Se poate dezvolta la orice virsta pe parcursul copilariei, insa prognosticul este mai bun si exista si unele remisii spontane la cei 5ani sufera de durere abdominala recurenta care le interfereaza cu activitatile normale, intrebarea este: exista o cauza organica? La majoritatea nu se va gasi nici o cauza, daca aceasta va fi cautata, insa aceasta nu trebuie sa descurajeze o atitudine activa deoarece se pot pierde diagnositice importante precum boala Crohn2, MMC, p.516, sau ulcerul peptic dar nici sa duca la un exces de zel si la diagnosticul unor probleme functionale (in prezent considerate mai putin importante insa trebuie totusi avute in dere; intreaba: cine este de fata cand apar durerile? Ce sau cine face ca durerile sa diminueze?)3
Considera urmatoarele cauze: refluxul gastro-esofagian ( mai sus), dismotilitatea intestinului subtire, gastrita, duodenita, malabsorbtia carbo-hidratilor (ex, lactuloza, sorbitol). Rolul acestor afectiuni este neclar la copii.
Cine trebuie instigat: Nu exista reguli precise. Fii suspicios daca durerea este neobisnuita din punctul de dere al localizarii, caracterului, frecntei sau seritatii.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor