mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Pleoape
Index » Boli si tratamente » Oftalmologie » Pleoape
» Santul supratarsal

Santul supratarsal







Aparitia unui sant suprapalpebral este regula generala, ca urmare a chirurgiei mutilante a globului.
Se obser uneori si la pacienti neenucleati si da aspectul de ochi infundat. Aceasta s-ar datora unor factori constitutionali accentuati de atrofia senila a tesuturilor palpebroorbitale ce determina un recul al ului septal si al ului muschiului ridicator. Se poate asocia o hernie grasoasa a lojii interne sau o ptoza prin desinsertia fasciculului musculo-aponevrotic al ridicatorului care antreneaza ascensiunea pliului palpebral.
Anoftalmia antreneaza o deplasare progresi a unghiului orbitar : muschi si imt spre in jos, sursa de tractiune pe inseratia muschiului drept superior si orizontalizarea ridicatorului astfel ca fundul de sac superior dispare, se sterge.
Numeroase procedee de corectie au fost imaginate : cresterea volumului partii superioare si protezei, includerea sub periostul orbital de material ca : os, cartilaj, bile de sticla, de silicon sau incluzie intrapalpebrala de fascia lata, de grefon dermo-grasos, de sclera liofilizata, de cartilaj auricular, de colagen injecil sau silicon gonflabil.


Se parc ca o corectie cu ajutorul unui imt de silicon da rezultate mai bune.
Exista proteze de talie diferita in forma de semiluna sau mai bine, proteze facute pe masura, plecind de la un mulaj efectuat pe pacient (metoda folosita de autori).
Interventia consta in incizie in pliul palpebral, introducerea imtului Sn pozitie preseptala, la muschiul orbicular in cazurile moderate, fie in pozitie retroseptala, la periostul marginii supraorbitare in caz de depresiune mai importanta.
In toate cazurile orbicularul se sutureaza atent cu fire separate, resorbabile iar la piele, surjet.
Antajele metodei constau in simplitate (interventia pu-tind fi executata in ambulator sub anestezie locala), buna toleranta a materialului, fara migrare sau exteriorizare.


Este important sa existe un imt intratenonian suficient de voluminos si ca fundurile de sac conjunctile sa fie suficient de profunde.
Este mai bine sa se hipocorccteze santul decit sa se puna o proteza prea voluminoasa care poate da : proeminenta subcutanata inestetica ; pseudoptoza prin supraincarcare ; ptoza veriila prin desinsertie musculo-aponevrotica.
Deci rezultatele vor fi cu atit mai bune cu cit interventia fi facuta pe santuri mici, fara sa se deschida septul si fara a incerca sa se supracorijeze depresiunea (56).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor